Testvérpár ítélete emberkereskedelemért Sopronban

Nyolc év fegyházbüntetést kapott jogerősen egy testvérpár, akiket emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében találtak bűnösnek, miután egy fiatal nőt kényszerítettek prostitúcióra Sopronban - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A Győri Ítélőtábla csütörtöki döntésében megerősítette az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék ítéletét, amelyet az ügyészség indítványa is támogatott. Az ítélet szerint az idősebbik testvér 2021 februárjában ismerkedett meg a 19 éves sértettel, aki nem rendelkezett stabil családi és anyagi háttérrel.

A férfi hamis ígéretekkel csábította el a nőt, azt állítva, hogy a családját hagyja el érte, és közös jövőt terveznek. Azonban a valóságban Sopronba vitte, ahol elvette az iratait, többször bántalmazta, és arra kényszerítette, hogy engedelmeskedjen neki.

A testvérpár egy online hirdetési oldalon szexuális szolgáltatásokat kínált, és több városban bérelt apartmanokban tartották a megfélemlített nőt, aki prostituáltként kényszerült dolgozni, és minden keresetét elvették tőle.

A sértett 2021. április 30-án egy ügyfele segítségével végül megszökött egy szombathelyi apartmanból.