Izrael-ellenes imát tartottak a Torinói Egyetemen

Izrael-ellenes imát mondott egy csoport muszlim diák a Torinói Egyetemen, amelyet korábban palesztinpárti diákok foglaltak el. A Corriere della Serra beszámolója szerint az imában a cionizmust a "legdurvább és legbűnösebb gyarmatosításnak" nevezték.

Az eseményen körülbelül harminc muszlim hívő vett részt, akik többnyire külföldi származásúak voltak, Pakisztánból, Palesztinából, Törökországból és Egyiptomból érkeztek. Az imát Brahim Baya, a torinói mecset egyik vezetője vezette, aki az imában kifejtette, hogy a cionizmus a "legdurvább és legbűnösebb gyarmatosítás, ami létezhet" .

Az imáról készült felvétel a Corriere della Serra beszámolója alapján elérhető, ahol az esemény részletei is megtekinthetők .

A világ számos egyetemén az elmúlt hetekben palesztinpárti tüntetések zajlottak. Az Egyesült Államokban a Columbia Egyetemen kezdődtek a demonstrációk, ahol a palesztinok és gázai civilek iránti szolidaritást fejezték ki, de Izrael-ellenes és gyakran antiszemita megnyilvánulások is előfordultak. A Los Angeles-i Kalifornai Egyetemen a rohamrendőrséget is bevetették a diáktüntetők ellen. A tüntetések közös célja, hogy az egyetemek szakítsák meg a kapcsolataikat Izraellel és azokkal a vállalkozásokkal, amelyek Izraelhez kötődnek .

Budapesten is megjelentek palesztinpárti tüntetők a héten, akik a Danube Institute keddi konferenciáján zavarták meg Izrael magyarországi nagykövetének beszédét .