Görög mitológia kvíz: Tesztelje tudását!

Emlékszik még, hogy ganézta ki Heraklész az istállót? Ha igen, akkor már okosabb mint másik tíz ember, tehát kitöltheti ezt a kvízt. A görög mitológia csodás történetei és hőstettei többször megfilmesítve, Görögországban számos helyen visszaköszönő ábrázolások formájában.

Ez a kvíz lehetőséget ad arra, hogy felidézze középiskolai tanulmányait a görög mitológiáról, és felkészüljön, ha görögországi nyaralása során múzeumokat kíván látogatni. Jó szórakozást kívánunk a kitöltéshez!

Zeusz volt az Olümposz legfőbb istene, az „emberek és istenek atyja”, az ég és a villámok ura. Az Olümposz, Görögország legnagyobb hegysége, az istenek lakhelyeként szolgált, ahol a tizenkét olümposzi isten kristálypalotája állt.

A görög mitológiában Kerberosz, az óriás Tüphón és Ekhidna gyermeke, őrizte az alvilág bejáratát. Orpheusz, a legendás dalnok, nem tudta kiszabadítani szerelmét, Eurüdikét az alvilágból, mert nem állta meg, hogy visszanézzen rá.

Héraklész, Zeusz és Alkméné gyermeke, tizenkét hőstettet hajtott végre, hogy megtisztuljon bűneitől és elnyerje a halhatatlanságot. Apollón, Zeusz és Létó gyermeke, a költészet, jóslás, zene, tánc, művészetek, íjászat és hódítás istene volt.

A Meduszával való találkozás során nem volt szabad a szemébe nézni, mivel aki rájuk nézett, azonnal kővé dermedt. Perszeusz győzte le a szörnyűséges Meduszát, és a levágott fejet Pallasz Athénének ajándékozta.

Az Olümposzon Aphrodité volt a szerelem és a szépség istennője, gyermeke Erósz pedig a szerelem istene. A Minótaurosz, a félig ember, félig bika alakú teremtmény számára építettek labirintust Kréta szigetén.

A kvíz kitöltése után oszthatja meg eredményét, és regisztrált felhasználóink számára a tartalom ingyenesen elérhető. Ha még nem regisztrált, itt megteheti.