Súlyos munkaerőhiány sújtja Magyarországot

Magyarországon a cégek közel háromnegyede (73%) nehezen talál megfelelő képzettséggel rendelkező munkaerőt, ami jelentős növekedés az öt évvel ezelőtti 51%-hoz képest.

Tavaly a magyar vállalatok 73%-a szembesült azzal a problémával, hogy nem találtak elegendően képzett munkaerőt az üres álláshelyek betöltésére, míg 2018-ban ez az arány még csak 51% volt. Az Eurobarometer felmérése szerint a hazai kis- és középvállalkozások 66%-a érzi úgy, hogy a jelentkezők nem rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, készségekkel vagy tapasztalattal, ami magasabb az uniós átlagnál (54%).

Európai összehasonlításban a 21 vizsgált országban átlagosan a cégek 75%-a találkozott hasonló nehézségekkel, és ez az arány öt év alatt 33 százalékponttal nőtt. Németországban a legmagasabb (82%), míg Finnországban a legalacsonyabb (59%) a szakképzett munkaerőt nehezen találó cégek aránya. Magyarországon ez a mutató 73%-os. Romániában csökkent, míg Írországban és az Egyesült Királyságban a legnagyobb mértékben nőtt a problémával küzdő vállalatok száma.

A szakképzett munkaerő iránti igény egyre égetőbb kérdéssé válik Európában, ahol a csökkenő munkanélküliség és az öregedő lakosság tovább súlyosbítja a helyzetet. Németországban például a munkanélküliségi ráta alacsony (3%), ami kevesebb lehetőséget jelent a munkaerő megtalálására, míg Finnországban magasabb (7%) a munkanélküliség.

Az Eurobarometer felmérése rámutatott, hogy az EU-ban a kkv-k több mint fele (54%) tekinti a munkaerőhiányt a három legsúlyosabb probléma egyikének. Magyarországon a vállalkozások fele érzi így, míg Lettországban és Belgiumban a két végletet tapasztaljuk: Lettországban csak a cégek harmada, Belgiumban viszont a vállalkozások kétharmada sorolja a szakemberhiányt a három legsúlyosabb problémái közé.

A technikusi munkakörök betöltése jelenti a legnagyobb kihívást az EU-ban, ahol a cégek 42%-a nehezen talál erre a területre dolgozót. Magyarországon a kkv-k 22%-a küzd ezzel a problémával. Az ügyfélkapcsolatok, az IT, a marketing és a HR területein is jelentős a szakemberhiány.

Az EU-ban a vállalkozások 56%-a említi meg a szakemberhiány egyik fő okaként, hogy kevesen jelentkeznek a meghirdetett állásokra. Magyarországon ez az arány 60%, ami az EU-átlagot meghaladja. A vállalkozások 54%-a szerint a jelentkezők nem rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, készségekkel vagy tapasztalattal, Magyarországon pedig ez az arány 66%, ami csak Észtországban és Szlovákiában magasabb az EU-n belül.