Magyar Péter: "Ciki lett fideszesnek lenni, de KDNP-snek még cikibb"

Magyar Péter kormánypárti politikus kabinetfőnökének üzent a beszédében, amelyben kritikát fogalmazott meg a kormányzati felelősséggel és a társadalmi problémákkal kapcsolatban.

Bicskén tartott beszédében Magyar Péter arról beszélt, hogy az országban jelen lévő erkölcsi, jogi, politikai és gazdasági válság mellett egy újabb tragédia is bekövetkezett, amely során az állam cserben hagyta a legvédtelenebbeket. Kiemelte, hogy a hatóságok nem segítettek, és ha egy fiú nem lett volna öngyilkos, a pedofil bűnelkövető még mindig szabadon járkálhatna.

A politikus a beszéd során Tessely Zoltán országgyűlési képviselő titkárát, Komjáthy Pétert szólította meg, és üzenetet küldött a "propaganda újságíróknak" is. Magyar a bicskei gyermekotthonban történt zaklatás kapcsán hívta fel a figyelmet a kormány felelősségére, és szóvá tette, hogy a kormányzat nem kért bocsánatot az áldozatoktól.

A beszéd folyamán Magyar Péter közvetlenül is megszólította Komjáthyt, és felvetette a szegénység kérdését Magyarországon. A tömeg reakciói is azt mutatták, hogy a jelenlévők szeretnék hallani a kabinetfőnök válaszát a szegénységről.

A helyszínen tartózkodó tudósító szerint Komjáthy végig rögzítette a beszédet a telefonjával. Magyar Péter a beszéd közben megjegyezte, hogy a fideszes trollok gyakran fotóznak ilyen eseményeken, és tanácsolta nekik, hogy legalább mosolyogjanak a képeken.