Százmilliós vízkárt okozott egy holland macska

Egy macska okozhatott 325 ezer eurós (125 millió forint) kárt a hollandiai Dokkum tanácsházában, amikor véletlenszerűen megnyitott egy vízcsapot, ami miatt észrevétlenül víz szivárgott a falakba és a padlóba.

A városvezetés pénteken közölte, hogy a macska tavaly májusban tűnt fel az építkezési munkálatok során, és mivel nem sikerült befogni, az épületet ideiglenesen bezárták. A vízcsap megnyitása következtében a falak és a padló egy részét ki kellett cserélni.

Az Omrop Fryslan helyi televízió beszámolója szerint a macskát a munkások nem vették észre, így a szivárgás következtében az épület annyira elázott, hogy a felújítás elkerülhetetlenné vált. Az önkormányzat csütörtök esti ülésén Bert Koonstra polgármester bemutatta a felújítási számlát. Koonstra elmondta, hogy a biztosító fedezi a kárt, és hozzátette: "Ezzel végre lezárhatjuk ezt a macskaügyet", bár nem lehetett egyértelműen bizonyítani, hogy valóban az állat volt a tettes. A polgármester megnyugtatásképp közölte, hogy a biztosító fedezi a kárt, így az is lehetséges, hogy a kíváncsiskodó macska ártatlanul került gyanúba.