Az ország egyik leggazdagabb embere lett az MGYOSZ elnöke

Lakatos Péter, a Videoton társvezérigazgatója és egyik tulajdonosa, aki a becsült 99,7 milliárd forintos vagyonával az ország leggazdagabb embereinek listáján a 20. helyen végzett, az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ-BusinessHungary) új elnöke lett négy évre.

A szakember az elmúlt négy évben már a szervezet társelnöke volt, és most a közgyűlés döntése értelmében váltotta a leköszönő Futó Pétert, akinek 16 év után köszönték meg a magyar gazdasági szereplők érdekében végzett munkáját, és tiszteletbeli elnökké választották.

Lakatos Péter az MGYOSZ mottóját idézve kijelentette: "Nincs sikeres ország sikeres gazdaság nélkül". Az új elnök célul tűzte ki, hogy az MGYOSZ továbbra is mértékadó szakmai platform maradjon a gazdaságot érintő kérdésekben.

Az elnök szerint a szervezetnek határozottan és konstruktívan kell képviselnie a munkaadók, különösen a tagok és tagszervezetek érdekeit a kormányzattal és a munkavállalók képviselőivel folytatott egyeztetéseken és fórumokon. Emellett erősíteni kívánják a gazdaság különböző ágazatait képviselő tagszervezeteivel való együttműködést, és az érdekképviseleti munka iparágakon átívelő legjobb gyakorlatainak terjesztését.

Lakatos Péter hangsúlyozta, hogy a tagsági kör sokoldalú bővítésével szeretnék növelni a Magyarországon működő nemzetközi befektetők integráltságát a hazai értékláncba, ezzel is hozzájárulva az ország versenyképességének javításához. Az MGYOSZ feladataként említette, hogy határozottan és szisztematikusan kell fellépniük itthon és Európában a túlzott vagy szükségtelen szabályozások ellen.

Az MGYOSZ, amely 1902-ben alakult, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén működő mintegy 8000 közép- és nagyvállalatot, valamint körülbelül 40 szakmai és megyei regionális szövetséget tömörít, és a magyar gazdaság szereplőinek érdekképviseletét látja el.