Kelly Rowland és a biztonsági ember közötti incidens Cannes-ban

Kelly Rowland, a Destiny's Child egykori tagja, heves szóváltásba keveredett egy biztonsági emberrel a cannes-i filmfesztiválon, amiért úgy érezte, faji alapon bántak vele rosszul.

A The Guardian beszámolója szerint az énekesnő kedden vett részt Catherine Deneuve Marcello Mio című filmjének premierjén, ahol a vörös szőnyegen mosolyogva integetett a rajongóknak és a fotósoknak. Az eseményen azonban konfliktus alakult ki Rowland és a biztonsági személyzet között. A felvételen látható, hogy Rowland felemeli a kezét és ujjal mutogat az egyik biztonsági emberre, miközben szigorúan szól hozzá.

Az Associated Pressnek adott nyilatkozatában Rowland kifejtette, hogy más nőket, akik nem úgy néztek ki mint ő, nem bántottak a szőnyegen, nem lökték le őket, és nem szóltak rájuk, hogy menjenek le. Az énekesnő hangsúlyozta, hogy kiállt magáért, és ezt követően a biztonsági ember is úgy érezte, neki is ki kell állnia magáért. A Sky News szerint Rowland azt állította, hogy nem úgy viselkedtek vele, mint a többi női vendéggel, emiatt „állt a sarkára”. „Vannak elveim, és ki is állok értük, ennyi” – idézte őt a médium.

Kelly Rowland a Destiny's Child tagjaként vált világhírűvé, öt stúdióalbumot készített az együttessel, köztük a Survivor címűt, amely az amerikai és az angol slágerlisták élére került. Szólókarrierje során is jelentős sikereket ért el, például a Nellyvel közös Dilemma és a David Guetta-val közös When Love Takes Over című dalokkal, amelyek mindkettő brit listavezetők lettek.

Színészként is ismert, első nagyobb szerepét a 2003-as Freddy Vs Jason horrorfilmben kapta. Legutóbb a Tyler Perry által rendezett, februárban megjelent Netflix-thrillerben, a Mea Culpa című filmben láthattuk.

A cannes-i filmfesztivál után Kelly Rowland több más eseményen is részt vett, így például az amfAR AIDS-kutató alapítvány gáláján és a Monte Cristo grófja új adaptációjának premierjén. A Guardian cikke szerint Rowland rasszista megkülönböztetésre panaszkodott az eset kapcsán. A filmfesztivál részéről ugyanakkor még nem kommentálták a történteket, így a másik fél narratíváját nem ismerjük.