KKV Technológia Plusz Hitelprogram: Új lehetőségek a vállalkozásoknak

Április 30-tól elérhetővé vált a KKV Technológia Plusz kamatmentes hitel, amely a kis- és középvállalkozások számára nyújt támogatást fejlesztési beruházások finanszírozásához, akár 100 millió forint értékhatárig.

Az elmúlt időszakban a kisvállalati szektor számos kihívással nézett szembe, többek között a Covid-járvány és az Ukrajna-Oroszország közötti háború miatt, amelyek negatív hatással voltak az energiaárakra és az ellátási láncokra. Az inflációs környezet erősödése tovább nehezítette a helyzetet, ami visszafogta a beruházási kedvet. A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja, hogy ösztönözze a vállalkozásokat a fejlesztésekre, fix nulla százalékos kamat mellett. A program iránti érdeklődés fokozatosan nő, és várakozások szerint a hitelprogram pozitív trendet indít majd el a kkv-beruházások terén az év hátralévő részében.

A hitelprogramot azok a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások vehetik igénybe, amelyek legalább öt főt foglalkoztatnak. A finanszírozás új tárgyi eszközökre, elektromos járművekre, IKT eszközökre, napelemtelepítésre és a beruházáshoz kapcsolódó képzésekre használható fel. A program különös figyelmet fordít az energiafelhasználás és működési hatékonyság javítására, elősegítve ezzel a vállalkozások fenntarthatóbb és versenyképesebb működését.

A kölcsön összege minimum 10 millió forint és maximum 100 millió forint között mozoghat, a futamidő alatt fix, 0 százalékos ügyleti kamattal. A hitelprogram keretében 2024. április 30-tól 2024. december 30-ig lehet kölcsönkérelmet benyújtani.

A pályázás során fontos a beengedési feltételekre figyelni, mint például a létszámkorlát és a tevékenységi körökre vonatkozó megkötések. A program azokat a vállalkozásokat is támogatni kívánja, amelyek nehezebben jutnak piaci forráshoz. A beruházásnak és a vállalkozásnak életképesnek kell lennie, és a dokumentáció pontos összeállítása is kiemelten fontos. A hitelkérelmeket az ország egész területéről várják, de a keretösszeg kétharmadát a négy leghátrányosabb helyzetű régió vállalkozásai kaphatják meg, és a beruházás megvalósítási helyszíne nem lehet Budapest.

A pályázatok benyújtásához és további információkhoz az MBH Bank 154 fiókjában kaphatnak segítséget az ügyfelek. Az igényléshez szükséges további információk az mbhbank.hu, az mfb.hu és a palyazat.gov.hu oldalakon érhetők el.