Bostoni teadélután egy finom Brownie-val

A Boston Celtics sima győzelmet aratott az Indiana Pacers felett a keleti konferenciadöntő második mérkőzésén, Jaylen Brown 40 pontjával vezetve a csapatot.

Az NBA keleti konferenciadöntőjének első meccse után, amely hosszabbításban dőlt el, a második találkozón a Boston Celtics már könnyedén, 126-110-es eredménnyel győzött az Indiana Pacers ellen. A TD Gardenben zajló mérkőzésen Jaylen Brown 40 pontot szerezve volt a hazaiak legjobbja.

A történelmi bostoni teadélután eseményéhez hasonlóan, amikor 1773-ban a massachusettsi telepesek a Brit Kelet-Indiai Társaság teáját az óceánba öntötték, a Celtics is könnyedén szállította a győzelmet, mintha csak egy kedélyes teadélután lett volna.

Joe Mazzulla vezetőedző csapata ezzel 2:0-ra vezet a konferenciadöntőben. Az első negyedben a Pacers még tartotta magát, de a Celtics egy húsz pontos futással elhúzott, és a félidőre már 57-51-es előnnyel vonulhattak pihenőre. A meccsen jelen voltak híres személyiségek is, többek között Ed Sheeran énekes, Bill Belichick, a New England Patriots legendás edzője, és Alex Cora, a Boston Red Sox menedzsere.

Jaylen Brown már a félidőben 24 pontnál járt, míg a Pacers oldalán Pascal Siakam 10 pontot szerzett a harmadik negyed első négy percében. Jayson Tatum, a Celtics másik gólzsákja, viszont csak 4 pontot ért el, ami számára a legkevesebb egy félidő alatt ebben a bajnokságban.

A harmadik negyedben Brown tovább növelte pontjainak számát, és a kopasz Derrick White is csatlakozott hozzá a pontszerzésben. Az utolsó negyed elején a Celtics már 99-84-re vezetett, és a mérkőzés végére 126-110-re növelte előnyét.

Brown a 40 pontjával egyéni playoff-karriercsúcsot ért el. A párharc állása jelenleg 2:0 a Celtics javára.

(Borítókép: Jaylen Brown, a Boston Celtics játékosa és Myles Turner, az Indiana Pacers játékosa a TD Gardenben 2024. május 23-án Bostonban. Fotó: Maddie Meyer / Getty Images)