Szombaton ingyenes esport döntőre várják a gamereket, rajongókat

Öt játék mestereit keresik az egész évben zajló Lenovo Legion Legends sorozatban, melyben taktikai lövöldőzős és stratégiai játékokban mérkőznek meg az indulók. A selejtezőket tavasszal és ősszel havonta, online vívják, ezeken bárki elindulhat. A döntőkbe jutott négy meghívott profi és négy selejtezőkön bejutott csapatnak viszont már offline játékmenetekben kell bizonyítaniuk.

Összesen 5 millió forintnyi nyereményt osztanak szét az offline szériákban: a Counter-Strike 2, a Valorant, a Rocket League, a League of Legends, és a Rainbow Six Siege játékok mindegyikéről elmondható, hogy a sereghajtó is vásárlási utalvánnyal távozik. Az öt (illetve a Rocket League esetében három) fős csapatok összecsapásait élőben és a Twitch-en is követhetjük, minden játéknak egy profi kommentátora és egy meghívott vendége is van.

A játékszervezők szerint átlagosan 100-150 játékos nevez egy versenyre, legtöbben eddig Counter-Strike-ban (CS2) indultak, ami 160 nevezőt jelent. A Lenovo esport csapatot is szponzorál, a Legion Honvédot, és a versenyszériára összeállt egy korábbi, ma már profikból álló formáció, a Rapid Ninjas is.

A márciusi Valorant döntőre stábunk is ellátogatott, és a májusi tavaszi szezon League of Legends bajnokságának döntőjére kerül sor szombaton.

A május 25-i döntő a League of Legends rangadó lesz, ahol a Gamerlandben vagy online közvetítés formájában követhetjük az öt fős csapatok összecsapását. A döntőre a belépés ingyenes, aki mégsem tud személyesen ellátogatni, az Twitch-en követheti a játékmenetet Blackii (Gacsó Patrik) csatornáján.

A verseny különlegessége, hogy a döntőket gamer laptopokon vívják a játékosok, nem pedig asztali gépeken. A Lenovo elkötelezett a játékos közösség támogatása iránt, több gamer versenyt is támogatnak világszerte és itthon egyaránt. A Legion PRO 7 gamer laptop Intel 9-es processzorokkal, 32 GB RAM-mal és GeForce RTX 40-es videókártyákkal felszerelt, karcsú és könnyű, karbonmintázatú magnéziumöntvény házba került.

A Gamerlandbe ellátogató közönség kipróbálhatja a Lenovo újdonságát, a Legion Go-t, mely egy Windows 11 alapú kézikonzol, illetve a tavaly év végén bemutatott LOQ gamer laptop termékcsalád tagjai is tesztelhetők. Az LOQ gépek extrém terhelésre és játékélményre lettek kitalálva, de a hétköznapi feladatokhoz is lenyűgöző élmény egy ilyen erős géppel dolgozni.

A Legion Go egy hordozható konzol, 8 magos AMD Ryzen Z1 processzorral, 16 GB RAM-mal, egy TB-nyi SSD-t, valamint egy RDNA grafikus kártyával. Nagy, 8,8”-os 144 Hz-es QHD érintőkijelzővel látták el, letámasztható, a két szélső kontrollelt le lehet pattintani, így helytakarékos gamer terminált alkot.