Gary Oldman őszintén beszél alkoholizmusáról

A legendás angol színész, Gary Oldman az alkoholizmusról, legújabb szerepéről és a Harry Potter-filmekben nyújtott alakításáról is nyíltan beszélt egy friss interjúban.

Gary Oldman a Variety című lapnak adott interjújában pontosította korábbi kijelentéseit a Harry Potter-filmekben általa megformált Sirius Black karakteréről. A színész elmondta, hogy nem akarta megbántani a rajongókat, és nem a karaktert minősítette középszerűnek, hanem saját magát szokta hiperkritikusan értékelni, mint minden művész.

Oldman szerint, ha már az elején tudott volna minden részletet a karakteréről, akkor talán másképp közelítette volna meg a szerepet. Az Az azkabani fogoly című könyv alapján formálta meg Sirius Black karakterét, és ha ismerte volna a teljes történetet, akkor lehet, hogy más színben tüntette volna fel a karaktert.

A színész a Parthenope című új filmjében látható majd, amelyet Paolo Sorrentino rendezett, és amely egy szerelmi vallomás Nápolyhoz. Oldman az amerikai író, John Cheever szerepét alakítja, és úgy érzi, sok hasonlóság van közte és a karakter között.

Oldman beszélt az alkoholizmussal vívott harcáról is, és büszkén említette, hogy már 27 éve tartja magát a józansághoz. Egy idézetet is megosztott, amelyet felesége talált, és amely Cheever szavait idézi, melyek különösen közel állnak hozzá, hiszen hasonló érzéseket tapasztalt az alkoholizmus kapcsán.

A Parthenope film 2024. május 21-i premierjén tízperces vastapsot kapott, amit Sorrentino a saját életútjának ünnepléseként értékelt. A rendező háláját fejezte ki Thierry Fremaux-nak, a cannes-i delegáció tagjának, amiért húsz évvel ezelőtt elkezdődhetett a mozis utazása.

A filmben olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Celeste Della Porta, Stefania Sandrelli, Silvio Orlando, Luisa Ranieri, Peppe Lanzetta és Isabella Ferrari.

(Borítókép: Gary Oldman 2024. május 22-én. Fotó: Andreas Rentz / Getty Images)