Új csalási kísérlet az OTP Bank ügyfelei ellen

Az OTP Bank ügyfelei új típusú adathalász támadás célpontjai lehetnek, ahol a csalók a banki hitelesítési eljárások megváltozására hivatkozva próbálják megszerezni a felhasználók adatait.

A PC Fórum beszámolója szerint az elmúlt napokban új módszerrel próbálkoznak a csalók, amely során a korábbiakhoz képest hihetőbb indokkal, az online banki hitelesítési eljárások bevezetésére hivatkozva keresik meg az OTP Bank ügyfeleit. A támadás során egy e-mailt küldenek, amelyben arra kérik az ügyfeleket, hogy megerősítsék online banki adataikat a magánéletük védelme érdekében. Az üzenet 2024. május 20-tól lépne életbe.

Az e-mail szövegezése többnyire hibátlan, azonban egy jelentős hiba azonnal szemet szúr: az e-mail alján található, angolul megfogalmazott magyarországi cím, amely valószínűleg véletlenszerűen összeválogatott címekből áll.

A csalók által küldött üzenet azt ígéri, hogy az adatok megerősítését követően a felhasználók bármikor kezelhetik pénzüket, ezzel jobban kézben tarthatják pénzügyeiket. Azonban a levélben található kattintható link nem az OTP Bank hivatalos oldalára, hanem egy adathalász weblapra vezet, ami az OTP Bank-hoz egyáltalán nem köthető, és a személyes valamint bejelentkezési adatok ellopására szolgál. Ezért kiemelten fontos, hogy az ilyen típusú üzeneteket kapó ügyfelek ne kattintsanak semmilyen linkre, és ne adják meg személyes adataikat.