Baltás gyilkossági kísérlet egy félreértés miatt

Egy nőt vádolnak emberölés előkészületének bűntettével, miután baltával akarta megölni volt élettársát egy félreértés következtében. A Pest Vármegyei Főügyészség szerint a vádlott húsz évig élt együtt a sértettel, akivel két közös gyermekük született.

A kapcsolatuk véget ért, a nő újra férjhez ment, de a kisebbik gyermeket továbbra is a volt élettársa nevelte, amiért tartásdíjat kért. A vádlott azonban nem fizette a díjat, ami miatt korábban büntetőeljárás is indult ellene.

A vádlott 2023 októberében egy ráckevei végrehajtói irodában járt, hogy tájékozódjon a tartozása összegéről. Félreértette a tájékoztatást, azt hitte, több mint egymillió forintot kell fizetnie, amit meg is osztott a férjével, aki ezután indulatos lett.

Néhány nap múlva a vádlott férje ittasan fenyegetőzött, hogy megöli a sértettet. A vádlott ekkor elvette tőle a kést, és felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse, meg akarja ölni a volt élettársát.

A helyszínre érkező rendőrök először a férjet hallgatták ki, aki megerősítette szándékát a sértett megölésére. A rendőrök előállítani akarták, de a vádlott bezárta előttük a ház ajtaját. Miután mégis bejutottak, a nő azt mondta, hogy „nem baj, akkor majd megold mindent”.

Ezután a vádlott egy baltát tett a kerékpárja kosarába, és megindult a volt élettársa felé, miközben a rendőröknek közölte, hogy véget vet az ügynek. A rendőrök megállították, elvették tőle a baltát, de a nő továbbra is fenyegetőzött, hogy megöli a sértettet. Végül a rendőrök őt is előállították.

A Pest Vármegyei Főügyészség most emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat a nő ellen.