Újranyit a Lepkekert a budapesti állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykert Lepkekertje a hétvégétől ismét látogatható, ahol a nagyközönség tizennyolc trópusi lepkefaj több száz egyedét tekintheti meg.

A Lepkekertben bemutatott lepkefajok Közép- és Dél-Amerikából származnak, és egy Costa Ricában található lepkeszaporító farmról érkeznek báb állapotban. Az üvegfalú bábszekrényben a látogatók akár a lepkék kikelésének pillanatát is megfigyelhetik. A trópusi lepkék 240 négyzetméteres területen és 1200 köbméteres légterében csodálhatók meg, ahol a látogatók közvetlenül a lepkék között sétálhatnak, és a kert növényvilágát is megismerhetik.

A Lepkekert, amely 2000 óta működik szezonális látnivalóként az Állatkertben, jelenlegi helyére 2014-ben került. A bemutatóhelyet általában nyár elejétől kora őszig lehet látogatni, de kedvező időjárás esetén már május végén megnyitják.

Az Állatkert és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) együttműködésének 50. évfordulója alkalmából szombaton különleges programokkal várják az érdeklődőket. A Főkapu téren 10 és 16 óra között ismeretterjesztő játékok, kézműves foglalkozások, valamint a vadállatok és madarak védelmével kapcsolatos programok lesznek, emellett 14 órakor két előadás kezdődik a Kisszikla Barlangtermében, melyet Haraszthy László Az MME 50 éve című könyvének bemutatója követ.