Nagykónyi iskolai verekedés ügyében eljárás indult

Tolna megyében, egy nagykónyi általános iskolában brutális verekedés történt, melynek következtében egy 13 éves diákot kórházba kellett szállítani. Az eset kapcsán a rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.

Az RTL Híradója és a Facebookon közzétett videófelvétel szerint a verekedés során több tanuló bántalmazott egy társukat. Az incidens során először egy fiú ütötte meg ököllel a tanteremben az áldozatot, majd egymás után többen is becsatlakoztak a bántalmazáshoz. A felvételen egyértelműen kivehető, hogy a többiek nézik az eseményeket. Az incidens még csütörtökön történt, az áldozatot pedig pénteken szállították kórházba, ahol az egész testére kapott ütéseket kezelik, de hogy pontosan mennyire sérült meg, nem lehet tudni.

Az iskola osztályával jelenleg pszichológus foglalkozik, hogy feldolgozzák a történteket. Jármik Éva pedagógiai szakpszichológus az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy a legnyomasztóbb számára az volt, hogy az incidens lezajlása után még több gyerek csatlakozott a bántalmazáshoz. Nem egyszerre támadták meg a kisfiút, hanem egymás után. A pszichológus tapasztalata szerint a hasonló bántalmazások a 12-14 év közötti fiú kiskamaszoknál fordulnak elő legtöbbször.

Az ügyben feljelentést tettek a megvert fiú szülei, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz és folyamatosan hallgatják ki a diákokat. A lakosságot sokkolták a történtek, és a pszichológus szerint is nyomasztó volt látni, hogy „amikor már úgy tűnt, lezajlott az incidens, akkor jött még egy gyerek, és megint egy."