Három debreceni férfi ítéletét hozta meg a bíróság

Elítélte a Debreceni Járásbíróság azt a három férfit, akik több házba is betörtek Debrecenben, és két esetben tüzet is okoztak, hogy eltüntessék a nyomaikat. Az ítélet még nem jogerős.

A Debreceni Törvényszék tájékoztatása alapján az elsőrendű vádlottat 3 év 6 hónap, a másodrendűt 4 év 4 hónap, míg a harmadrendűt 4 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték. A bűncselekmények során jelentős károkat okoztak, többek között elektromos szerszámokat és elektronikai eszközöket tulajdonítottak el, valamint két ingatlanban tüzet is okoztak.

A vádlottak 2022 áprilisában kezdték meg bűnözői tevékenységüket, amikor betörtek egy debreceni házba Debrecen-Dombostanyán, és onnan elektromos szerszámokat loptak. Ezt követően 2022 augusztusában egy újépítésű házba törtek be, ahonnan szintén elektronikai eszközöket vittek el, majd az ingatlant felgyújtották, mintegy 27 millió forintos kárt okozva.

Ugyanebben a hónapban egy másik debreceni házban is hasonló módszerrel jártak el, ott körülbelül 15 millió forintos kárt okozva. Két nappal később egy további ingatlanba törtek be, ahonnan fémtárgyakat loptak el, és azokat egy MÉH-telepen értékesítették.

A bűnügy további tárgyalása a Debreceni Törvényszéken folytatódik, miután a vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen.