Ijesztő jelenet a kézilabda-bajnokin: kórházba szállították Dean Bombacot

Ijesztő események zavarták meg a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabda-bajnoki döntőjét, amikor Dean Bombac súlyos sérülést szenvedett.

A mérkőzés 7. percében egy szegedi támadás során Dean Bombac és Ligetvári Patrik ütközése után Bombac a földre került és mozdulatlan maradt. A játékvezetők azonnal félbeszakították a játékot, és Rodrigo Corrales, a hazai csapat kapusa jelezte, hogy szükség van a sérült játékos ellátására. Bombac az állcsontjára kapott ütés miatt percekig eszméletlenül feküdt a földön, de végül magához tért és lesegítették a pályáról.

A játékvezetők áttekintették a felvételt, de nem találtak szabálytalanságot az ütközésben. Közben Bombacot agyrázkódás gyanújával a veszprémi kórházba szállították további vizsgálatok céljából.

A mérkőzés során egy másik incidens is történt, amikor a félidőben Borut Mackovsek és Ludovic Fabregas fejei összeütköztek, ami következtében a veszprémi csapat francia beállósa, Fabregas fejbőre felszakadt. A francia vérző fejsérülése miatt kényszerült elhagyni a pályát.

A Telekom Veszprém már tíz góllal is vezetett, végül nyolccal, 35–28-ra nyerte hazai pályán az OTP Bank-Pick Szeged elleni férfikézilabda magyar bajnoki döntő első összecsapását. Amennyiben Momir Ilics csapata a szegedi visszavágót is megnyeri, akkor sorozatban másodszor, a klub története során pedig 28. alkalommal ünnepelhet bajnoki címet. Ha viszont riválisa győz jövőhét szerdán, akkor egy harmadik mérkőzés dönt a cím sorsáról.

A Veszprém lépett pályára egyértelmű esélyesként, ugyanis a 2024/2025-ös szezonban már ötször mérkőzött meg a Tisza-parti alakulattal, amelyből négyszer magabiztosan győzött – kétszer az élvonalbeli bajnokságban, és ugyanennyiszer a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A múlt hét vasárnapi Magyar Kupa-döntőben viszont végig kiélezett mérkőzésen, csupán három góllal bizonyultak jobbnak a bakonyiak.

A visszavágót jövő hét szerdán, a Pick Arénában rendezik meg. Abban az esetben, ha ismét a Veszprém nyer, akkor kettős győzelemmel húzza be a bajnokságot, ha viszont a Szeged bizonyul jobbnak, akkor harmadik, mindent eldöntő összecsapáson dől el a cím sorsa.

Férfi kézilabda bajnoki döntő

  • első mérkőzés: Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 35–28 (19–13)
  • visszavágó: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém május 29. 18.00 Szeged, Pick Aréna

A találkozó után Nagy László sportigazgató és a Veszprémi Szurkolói Egyesület képviselői ünnepélyesen elbúcsúztatták a szezon után távozó Andreas Nilssont, Kentin Mahét és Omar Jahját. A svéd beálló tíz, a francia balátlövő hat, az egyiptomi jobbátlövő öt év után igazol új csapathoz.

A döntő további programja
2. mérkőzés (május 29., szerda):
18.00: OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém

3. mérkőzés (ha szükséges, május 31., péntek):
20.00: Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged