Száguldó autók között rohangált több kisgyermekes család az M2-es autóúton

Gyermekük életét is kockáztatták azok a szülők, akik az M2-es autóúton rohantak át május elején. Csörög térségében a mákvirág szezon miatt lilában pompázott a táj, amit sokan szerettek volna megörökíteni. Az életveszélyes pillanatokat a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette.

Május 11-én és 12-én több család is átrohant az M2-es autóút száguldó forgalma előtt, hogy a Csörög térségében virágzó mákvirágokat fényképezzék. A Magyar Közút Facebook-bejegyzéséből és Instagram-posztjából kiderült, hogy a táj lilában pompázott a mákvirág szezon miatt, ami vonzotta a fotósokat.

A Magyar Közút szerint a legszörnyűbb az volt, hogy a szülők a kisgyermekük életét is kockáztatták, amikor átrohantak az úttesten egy szál mákvirágért vagy csak egy fotóért. Többen gyerekekkel együtt, életveszélyesen keltek át a forgalmas útszakaszon, még egy szirénázó mentőautó előtt is.

A közútkezelő felhívta a figyelmet arra, hogy ez a viselkedés milyen veszélyeket rejt magában, például mit történik, ha a gyerek elesik és elütik, illetve milyen viselkedésmintát adnak át a szülők ezzel a cselekedetükkel.

A helyzet annyira súlyossá vált, hogy a rendőrséget is értesíteni kellett, akik több alkalommal is kimentek a helyszínre. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy mérlegeljék, megéri-e pár szál virágért vagy egy jó fotóért az emberi életeket kockára tenni. A helyzet annyira veszélyessé vált, hogy a közútkezelő rendőröket hívott a helyszínre többször is.

Az eseteket a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája örökítette meg. Szerencsére azóta elvirágzott a mák, így a veszélyes fotózásra már nincs lehetőség. A Közút hangsúlyozza, hogy a termesztett mákvirágot nem illik és nem is szabad leszedni más magánterületéről, és arra kéri a szülőket, hogy gondolják át, megéri-e pár szál virágért vagy néhány közepesen jól sikerült social media posztért kockáztatni a saját vagy mások életét.

A közösségi viselkedés és a fiatalok agressziója egyre nagyobb problémát jelent Magyarországon. Egy friss esetben, egy tolna megyei általános iskolában, egy 13 éves diákot bántalmaztak társai, és a verést videóra is vették. A nagykónyi Tamási Lajos Általános Iskolában történt incidens során a fiút többen is megütötték, és a bántalmazás közben senki nem avatkozott közbe. A diák kórházba került, és a rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított eljárást. A többi gyerekkel pszichológus foglalkozik, egyéni és csoportos foglalkozáson.