Apa és gyermekei bántalmaztak egy férfit Marcaliban

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy család ellen, akik közterületen vertek meg egy férfit és társát Marcaliban. Az eset során a gyerekek is részt vettek az erőszakos cselekményben.

A vádirat szerint az eset 2023 augusztusában történt, amikor az idősebb testvér és barátja összetalálkoztak egy korábbi nézeteltérésük miatt ellenségeskedő ismerősükkel a marcali buszpályaudvarnál. A találkozó után a fiatalok követni kezdték a sértett társaságát, és az egyikük telefonon értesítette az eseményekről az apjukat.

Az apa a hívásra kisebbik gyermekével azonnal a helyszínre sietett, ahol a konfliktus fokozódott. Az apa és gyermekei a belvárosi utcában kiszállva az autóból, anélkül, hogy tisztázták volna a helyzetet, megkezdték az egyik, a sértett társaságához tartozó férfi bántalmazását.

A vádlottak közül az apa és három fiatalkorú fiú is részt vett a támadásban, amely során az eredetileg vitába keveredő férfi is ütéseket kapott. Az ügyészség szerint az apa azzal, hogy gyermekeit is bevonva elkövette a bűncselekményt, kiskorú veszélyeztetését is megvalósította.

A Kaposvári Járási Ügyészség a Marcali Járásbíróságon benyújtott vádiratában a fiatalkorúak számára próbára bocsátást, az apának pedig felfüggesztett börtönbüntetést javasolt. A közterületen történteket biztonsági kamera is rögzítette.