Claudio Ranieri befejezi az edzői pályafutását

72 éves korában visszavonul az edzősködéstől Claudio Ranieri, aki történelmi bajnoki címet szerzett a Leicester Cityvel.

Az olasz szakember, Claudio Ranieri, aki 2016-ban a Leicester City csapatával meglepetésre megnyerte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, bejelentette, hogy 37 év edzősködés után visszavonul. Ranieri utolsó mérkőzését a Serie A zárófordulójában irányította, ahol csapata, a Cagliari, csütörtök este 3–2-re kikapott a Fiorentinától egy rendkívül izgalmas meccsen, amely a 102. percben eldőlt egy büntetővel.

A szakember pályafutása során több neves olasz klubot is irányított, mint például a Juventust, az AS Romát és az Internazionalét. Emellett Angliában a Chelsea-t, a Fulhamet és a Watfordot, Spanyolországban pedig a Valenciát és az Atlético Madridot is edzette.

Ranieri a következőket mondta az újságíróknak: „Mindennek van kezdete és vége. Álomszerű, hogy ott zárom be a kört, ahol elindítottam”. Hozzátette, hogy játékosként nem volt nagy bajnok, de edzőként nagyon jól szórakozott, és megtiszteltetésnek érzi, hogy a labdarúgás világában tevékenykedhetett.

: Index/MTI