A tragikus sorsú Christine Armstrong

Bő tíz évvel ezelőtt, 2014. április 3-án történt meg az a szörnyű esemény, amikor a 63 éves ausztrál Christine Armstrongot egy cápa támadta meg és nyelte le, miközben a férjével és négy barátjával úszott az új-dél-walesi Tathra közelében.

Christine Armstrong és társasága rendszerint ugyanazt a távot úszták meg egy strand és egy rakpart között. Azonban az ominózus napon Armstrong korábban fordult vissza a partra hátproblémái miatt. Ez a döntés végül végzetesnek bizonyult. Amikor férje, Rob és a többiek elindultak vissza a strand felé, Rob egy repülő sirályt vett észre, ami gyakran cápák jelenlétére utal. Nem sokkal később egy uszonyt is megpillantott, ami először delfinnek tűnt, de hamarosan kiderült, hogy cápa. A társaság azonnal a partra sietett, de Christine-t már nem találták meg.

A mentőcsónakba szállva kezdték meg a keresést, de gyorsan bebizonyosodott, hogy a nő életét vesztette. Szemtanúk szerint a támadás idején egy 3-4 méter hosszú cápát láttak a vízben.

Rob, az özvegy később az SBS News-nak nyilatkozva elmondta, hogy a cápa olyan nagy volt, hogy gyakorlatilag egyben elnyelte feleségét, aki így nem is érzékelhette, mi történik vele. A támadás estéjén megtalálták Christine úszósapkáját és úszószemüvegét, valamint emberi maradványokat is.

Annak ellenére, hogy Christine Armstrong tragédiája megdöbbentő, fontos megjegyezni, hogy a cápák rendkívül ritkán támadnak emberre, mivel nem tekintenek minket zsákmánynak. A statisztikák szerint tavaly világszerte mindössze 69 provokálatlan cápatámadást regisztráltak, és sokan a média hatására gondolják úgy, hogy a cápák kegyetlen, vérszomjas gyilkológépek.