Pályakezdő szakemberek állami támogatása

A budapesti szakképző iskolák tanulói kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Szakma Sztár Fesztiválon, ahol 35 érmet szereztek, és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) vállalkozásindítási inkubációs támogatással és vásárlási utalvánnyal jutalmazta őket.

A Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyén a budapesti szakképző iskolák végzősei 27 szakmában összesen 35 érmet szereztek, amely a budapesti szakemberképzés erősségét mutatja. A BKIK ünnepségen ismerte el a versenyen kiemelkedően szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat. A fővárosi diákok a 200 fős mezőnyből 13 arany, 9 ezüst és 13 bronzérmet nyertek el.

A BKIK által nyújtott vállalkozásindítási inkubációs szolgáltatáscsomag részeként a díjazottak beszállókártyát kaptak a BKIK Inkubációs Házába. Amennyiben a kártya tulajdonosai három éven belül Budapesten vállalkozást indítanak, egy éven keresztül díjmentesen vehetik igénybe a BKIK szakértőinek tanácsadását adózással, hitelfelvétellel és jogszabályokkal kapcsolatban, valamint székhelyszolgáltatást is biztosítanak számukra.

A kamara továbbá ingyenes önkéntes kamarai tagságot ajánl azoknak a díjazottaknak, akik három éven belül vállalkozást indítanak, és ezzel minden kamarai kedvezményt is élvezhetnek az első évben.

Csókay Ákos, a BKIK főtitkára hangsúlyozta, hogy a kamara célja a motivált szakemberek elismerése és támogatása a pályakezdésben, valamint a szakmai kiválóság és a megbecsültség összefüggésére hívta fel a figyelmet.

A BKIK arra ösztönzi a fiatalokat, hogy folyamatosan fejlesszék szakmai tudásukat, ezért a díjazottak a szakmai bizonyítványuk kiállításától számított 10 éven belül 50 százalékos kedvezményt kapnak a kamara által szervezett mesterképzésekre és a hozzájuk kapcsolódó vizsgák díjából.