Pusztító viharok sújtották az országot, de változás várható

Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyéket sem kímélték a brutális viharok, melyek jégesővel és nagy mennyiségű esővel zúdultak a térségekre, azonban a hétvégén már több napsütésre számíthatunk.

Az ország több pontját is elérte a vihar, amely Egert és Jászkarajenőt is sújtotta. Az Időkép által megosztott videókon látható, hogy Egernél jelentős mennyiségű jég esett, és a város felett sötét felhők gyülekeztek. Egerben a délelőtti órákban már 23 milliméter csapadék hullott, és a déli órákban további zivatarcellák érkezésére lehetett számítani.

A MetFigyelő Facebook-oldal egy videót tett közzé Jászkarajenőről, ahol az eső özönvízszerűen zúdult le, és jégeső kísérte. A szél is rendkívül erős volt a Pest megyei településen.

Az Időkép által megosztott radarkép segítségével nyomon követhető volt, hogy a csapadékzónák merre haladnak az ország felett. A közösségi médiában sokan osztották meg tapasztalataikat az időjárással kapcsolatban. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből számos hozzászólás érkezett, többek között Rákóczifalváról, Szolnokról és Újszászról, ahol jégeső és erős csapadék okozott problémákat.

A hétvége azonban változást hoz az időjárásban. Szombaton már több napsütésre számíthatunk, és a záporok, zivatarok kialakulására kevesebb helyen van esély. Hajnalban helyenként, főként északkeleten nagy területen pára, köd képződhet, ami néhol lassan oszlik fel. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul, vasárnap pedig hasonló időjárásra számíthatunk, a többórás napsütés mellett helyenként záporok, zivatarok tarkítják a napot.

Szombatra és vasárnapra több megyére kiadták az elsőfokú figyelmeztetést zivatar miatt, így a lakosságnak érdemes figyelemmel kísérnie az időjárás-előrejelzéseket és felkészülnie a lehetséges zivatarokra.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.