Azahriah szuperkoncertjének kezdete a Puskás Arénánál

Indul a buli, eljött Azahriah nagy hétvégéje. Ma adja az első koncertjét a Puskás Arénában, és a hétvége további napjain is színpadra lép. A jegyértékesítés kezdetekor hatalmas volt az érdeklődés, és most végre beköszöntött az a nap, amelyre minden Aza-rajongó várt.

A Puskás Aréna környékén már érezhető a várakozás izgalma. A helyszínre kilátogatva látható, hogy az időjárás kedvező fordulatot vett, így az eső nem fogja elrontani a koncertélményt a nyitott stadionban. A legelszántabb rajongók már az előző nap óta várakoznak az egyik kapunál, az eső ellenére is. A helyszínről készült fotók a rajongók lelkesedését és kitartását tükrözik.

Az előkészületek során Azahriah nem spórolt a technikával: a világsztárokhoz hasonló csúcstechnológiát használ a koncertjein. A szakértők becslése szerint a Puskás Arénában felállított színpad költségei elérhetik a 250 millió forintot.

Mintegy 50 ezer ember volt kíváncsi Azahriah első koncertjére a Puskás Stadionban 2024. május 24-én. A telt házas buli majdnem három óra hosszan tartott, és olyan mozgalmas volt, hogy egy szempillantás alatt elrepült. Azahriah első magyar előadóként önálló koncertet adott a Puskás Arénában, és ha ez önmagában nem lenne elég, tette mindezt 22 évesen, alig néhány év koncertezéssel a háta mögött.

A „tripla Puskás” első felvonását, a pénteki koncertet szombat, valamint vasárnap este további két buli követi: május 24. után 25-én és 26-án is Azahriah nevét élteti a nép. A koncertet az előzenekar, DESH nyitotta meg, aki Azahriah zenésztársa volt, és a csapat házon belül oldotta meg a produkciót az első perctől az utolsóig.

Azahriah hetvenöt perc szólózása után visszatért a színpadra DESH, aki a ceremóniával robbant be, majd a produkció részeként rohamrendőrök futottak be a színpadra, akik tökéletes kontrasztban álltak a hófehérbe öltöztetett DESH-sel. A koncert papírforma szerint, a Mind1 című Azahriah-DESH közössel zárult.

A koncert talán vizuális téren, a látványelemek tekintetében volt a legerősebb, igaz, a hangosítás sem volt gyenge: az első néhány dalnál az énekhang olyan erővel szólt, hogy elnyomta a gitárt, sok zenei elemet. A vizuális koncepció Azahriah-hoz illően – kellően – fura volt: egyszerre színes és sötét, felemelő és az életről lehozó, ízléses és vad.

Azahriah nem az az előadó, aki sokat beszél, sokat táncol, gigantikus kosztümökben parádézik, vagy sok felesleges mozdulatot tesz egy-egy koncerten. Ellenkezőleg. Kizárólag a hangjára és a zenére támaszkodik. Megvan előtte, mellette és mögötte a körítés, a vizuál, a táncosok, a tűzijáték és miegymás. Ő azonban csak a hangzásra fókuszál.

Sajnos azonban nem mindenki élvezhette zavartalanul a koncertet, ugyanis az utóbbi napokban több hamisított jegyet is árultak a koncertre. Az első, pénteki koncerten már voltak, akik hoppon maradtak, mert hamisított jegyhez jutottak hozzá. A csalók a közösségi médiában és különböző online platformokon kínálták a hamis belépőket, és több esetben is előfordult, hogy ugyanazt a jegyet többször is eladták. A jegyvásárlókat arra figyelmeztetik, hogy csak megbízható forrásból szerezzék be a belépőket, például a Ticketswap jegyértékesítő oldalán keresztül, ahol az eladóknak hivatalos adatokat kell megadniuk, és jobb esély van az esetleges visszaélések, csalások kiszűrésére.

A koncerten nem csak a rajongók, hanem híres sportolók is megjelentek, többek között a magyar válogatott labdarúgói is. Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás és Kalmár Zsolt is a lelátón foglalt helyet, hogy élőben kövessék Azahriah történelmi koncertjét. Az előadó maga is kijelentette a koncert elején, hogy „Az biztos, hogy mindenki, aki itt van, egy történelmi eseményt fog átélni”, amivel a jelenlévők egyetértettek.