Ha esik, ha fúj, lesz Azahriah-koncert a Puskásban

Azahriah három napra kibérli a Puskás Stadiont 2024. május 24-26. között, és a Supermanagement megerősítette, hogy az időjárás esőt jósol, de a koncertsorozatot eső esetén is megtartják. A színpad a stadion tér közepén helyezkedik majd el, és az előadó korábban már fellépett kedvezőtlen időjárási körülmények között.

Az előadó tavaly ősszel Kazincbarcikán egy vihar miatt maradt el egy ingyenes koncertje, és két éve a Budapest Parkban is az év egyik legesősebb napjára esett a fellépése. Akkor a koncert kezdetére elállt az eső, de később ismét leszakadt az ég, a közönség és a zenészek bőrig ázva folytatták a műsort, ami Azahriah egyik legjobb koncertjének bizonyult.

A Supermanagement válasza szerint a rendezvényt eső esetén is megtartják, de esernyőt nem lehet bevinni a stadionba, helyette esőkabát vagy poncsó viselése ajánlott. Információ arról, hogy vihar esetén a nézők kaphatnak-e anyagi visszatérítést, egyelőre nem áll rendelkezésre.

Elmaradt koncertek

Az elmúlt években több nagyobb koncert is elmaradt vagy szakadt félbe vihar miatt Magyarországon. A Neoton Família öt évvel ezelőtt a Budapest Parkban ázott el, a koncertet a 17. szám után félbeszakították. Három évvel ezelőtt Majka és Curtis koncertje is elmaradt Siófokon, és a rapper a következő évben a Balaton Soundon sem léphetett fel a vihar miatt.

Leslie Mandoki esetében két évvel ezelőtt, egy Facebookon élőben közvetített koncertet kellett félbeszakítani a közelgő vihar miatt. A szervezők lekapcsolták az áramot és távozásra szólították fel a nézőket, így az előadók is befejezték a zenélést.

Jegyinformációk és közlekedés

A korábban teltházasként hirdetett eseményekre mégis lehet még jegyeket kapni, habár nyilván nem nagy tételben, párezer darabról lehet szó (összesen több mint százötvenezer nézőt várnak). A felszabadult jegyekről a Supermanagement azt mondta, hogy a delay tornyok miatti korlátozott látásmódú helyek a végső színpadi layout alapján már nem jelentenek problémát, így az oda szóló jegyek értékesíthetővé váltak. Emellett sokan vannak, akik eladnák a korábban megvásárolt jegyüket, köztük jegyüzérek is, de figyelmeztetnek, hogy a neten felbukkanó jegyek között hamisak is lehetnek.

A BKK figyelmeztetése szerint érdemes lesz tömegközlekedéssel menni a koncertekre, és lesznek lezárások is.

A legkitartóbb fanok – köztük külföldről érkezők is – egyébként már csütörtök óta a helyszínen táboroznak, arra várva, hogy elsőként mehessenek be. Már péntek reggel ott vannak a legelszántabbak az Arénánál, hogy elsőnek léphessenek be a várva várt koncertre, és voltak, akik az egész éjszakát ott töltötték az esőben, esernyővel, sátorral, esőkabátban várakozva.

Családi kapcsolatok és a hírnév kezelése

Azahriah nem szokott túl sokat beszélni a magánéletéről és a családjáról, de a Friderikusz Podcastben kivételt tett, és megosztott néhány érdekességet családtagjairól. A fiatal énekes nővérét Friderikának hívják, de mindenki csak Fridának szólítja, és Azahriahhoz hasonlóan művészhajlammal rendelkezik. Frida a képzőművészetek területén kamatoztatja tehetségét, és a főiskolai tanulmányai során többféle stílusban alkotott már. Azahriah albumborítókhoz és egyéb esztétikai elképzelésekhez is gyakran kéri nővére segítségét.

A családja hogyan viseli a hírtelen jött óriási hírnevet és azt, hogy mindenhol felismerik, arról is beszélt Azahriah. Büszkék és gratulálnak hozzá, de nem verik nagy dobra a dolgot. Az énekes nagybátyja azonban élvezi a figyelmet, és büszkén hordja a sapkát, amelyen Azahriah neve szerepel, és gyakran említi meg, hogy ő az énekes nagybátyja, amiért néha még kedvezményt is kap a pékségben.

A Pénzcentrum számításai szerint a korábbi 1,5-2%-nyi eladó jegy mára a pénteki és a szombati nap esetében is bőven egy százalék alá esett a teljes értékesített mennyiség viszonylatában. A Ticketswapon a pénteki napra bő 500, a szombatira 491, míg Azahriah utolsó Puskás-koncertjére még bő 1000 belépő volt elérhető, ami a teljes értékesített mennyiség alig több mint 1 százalékát jelenti. Tehát összességében elmondható, hogy bárhogy is alakul, közel teltház előtt fog énekelni a 21 éves előadó.

(Borítókép: Azahriah 2023. augusztus 24-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)