Az X közösségi oldal láthatatlanná teszi a like-okat

A közösségi média világában hamarosan egy jelentős változás következhet be, ugyanis az X, korábban Twitterként ismert platformon, a like-ok láthatósága megváltozik.

A Mashable információi szerint a like-ok nem tűnnek el teljesen, de priváttá válnak, így a felhasználók nem láthatják majd, hogy mások milyen tartalmakat kedveltek. A cég műszaki igazgatója, Haofei Wang megerősítette, hogy a változás célja, hogy a felhasználók szabadon like-olhassanak anélkül, hogy aggódniuk kellene a nyilvános megítélésük vagy a trollok támadásai miatt.

Wang szerint az újításnak köszönhetően az algoritmus is jobban képes lesz a felhasználók ízlésének és érdeklődési körének megfelelő tartalmakat ajánlani. Enrique Barragan, az X senior szoftverfejlesztője kiegészítette Wang bejegyzését, és további részleteket osztott meg a változásokról. Barragan szerint a felhasználók továbbra is láthatják, hogy saját bejegyzéseiket kik és hányan kedvelték, de mások bejegyzéseinek like-olóit és mások által kedvelt posztokat már nem tekinthetik meg.