Az OpenAI visszavonja a vitatott kilépési záradékát

Az OpenAI bejelentette, hogy visszavonja a korábban vitatott kilépési záradékát, amely szerint a volt alkalmazottaknak dönteniük kellett a részvényeik megtartása és a cég elleni nyilatkozattétel között.

A vállalat csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy eltávolítja a távozást tiltó záradékokat a szokásos távozási papírjaiból, és felmenti a korábbi alkalmazottakat a meglévő távozási kötelezettségek alól, kivéve, ha a távozást tiltó rendelkezés kölcsönös volt. Ezt a lépést a CNBC-nek adott nyilatkozatban erősítették meg. "Ahogy azt a dolgozókkal is megosztottuk, fontos frissítéseket hajtunk végre a kilépési folyamatunkban" - mondta az OpenAI szóvivője.

A szóvivő hozzátette, hogy a vállalat nem vette és nem is fogja elvenni a megszerzett részvényeket azoktól, akik nem írták alá a távozási dokumentumokat. Az OpenAI továbbá tájékoztatni fogja a korábbi alkalmazottakat a változásokról.

Az OpenAI szóvivője kifejezte sajnálatát a helyzet miatt: "Hihetetlenül sajnáljuk, hogy csak most változtatunk ezen a megfogalmazáson; ez nem tükrözi az értékeinket vagy azt a vállalatot, amivé válni szeretnénk".