Az MBH Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködése

Az MBH Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem közötti együttműködés első évfordulóját ünneplik, melynek keretében az egyetem IV-es auditóriuma új dizájnt kapott és a bank brandjét viseli. A két intézmény hosszú távú stratégiai együttműködése a jövő pénzügyi szakembereinek kiváló tudásanyag biztosítását célozza.

Az MBH Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködése egy éves mérföldkövet ért el, amelynek alkalmából a Corvinus főépületének legnagyobb előadóterme új megjelenést kapott. Az auditórium, amely közel 400 fő befogadására képes, nemcsak egyetemi előadásokra, hanem protokolláris eseményekre és szakmai rendezvényekre is szolgál helyszínül.

A Budapesti Corvinus Egyetem ambiciózus célja, hogy a következő években a régió vezető gazdaság- és társadalomtudományi felsőoktatási intézményévé váljon. Az egyetem és Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú bankja három évre szóló stratégiai együttműködést kötött, hogy elősegítsék a tudásalapú társadalom és gazdaság fejlődését, valamint a magyar hallgatók nemzetközileg elismert, versenyképes tudást szerezzenek hazai egyetemen.

Baranyai Dávid, a Corvinus egyetem vállalati és intézményi kapcsolatokért felelős vezetője szerint a munkaadók számára nagy értéket képvisel, ha a pályakezdők ismerik a piaci trendeket, az iparági jó gyakorlatokat, és képesek az akadémiai eredményeket a vállalati működésben hasznosítani.

Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyekért és stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy a bankszektor, a felsőoktatás és a magyar gazdaság közös érdeke, hogy az egyetemi hallgatók már az egyetemen magas szakmai szintű tudást szerezzenek. Az akadémiai képzés és a piaci tudás összekapcsolását az MBH Bank a gyakorlati tudástranszferrel és a bankszakmai háttér biztosításával támogatja.

Az együttműködés célja, hogy a hallgatók gyakorlatorientált tudást szerezzenek, és már az egyetemi éveik alatt tapasztalatokat gyűjtsenek. Az MBH Bank ezt többek között gyakornoki programokkal, a frissen végzetteknek szóló Start+ programmal, valamint különböző szakterületeken elmélyíthető gyakorlati ismeretekkel, például a bank felsővezetői és vezető szakértői által tartott előadásokon, workshopokon és vállalatlátogatásokon segíti elő.

A magyar háztartások vagyonának jelentős része a felső 10 százalék kezében van, és a felső egy százalék birtokolja az összvagyon 20 százalékát. A privátbankok által kezelt vagyon több mint háromszorosára nőtt 2010 óta, ami az MBH Bank számára is fontos üzleti területet jelent. A bank igazgatója, Pleschinger Gyula Márk szerint a privátbanki szakma, a pénzügyi portfóliómenedzsment és a bizalmi vagyonkezelők fejlődése indokolttá teszi a holisztikus vagyonkezelés kialakítását, amely a családi vagyontervezés fontosságát is hangsúlyozza.

Az elmúlt egy év közös eredményei közül kiemelhető az MBA-program támogatása a bank által, valamint a Corvinus Vezetéstudományi Intézetével közös projekt, amelyben a Z generáció munkahelyi bevonzásának és megtartásának témáját vizsgálták a résztvevők a bank szakembereivel közösen.