Nagy változás a budapesti Carlton Hotel életében

Az Eventrend Group a Carlton Hotel átvételével tér vissza a szállodaüzemeltetési piacra.

Az Eventrend Group, amely a 2022-es energiaválság következtében felfüggesztette szállodai üzemeltetéseit, most újra belép a piacra a budapesti Carlton Hotel átvételével. A cégcsoport a rezsiköltségek emelkedése miatt döntött úgy, hogy a vendéglátásra és rendezvényszervezésre koncentrál, aminek eredményeként a szállodai portfólió nélkül is jelentős, közel 21 milliárd forintos nettó árbevételt ért el a tavalyi évben.

Az Eventrend Group több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás és rendezvényszervezés területén. Jelenleg 31 projektet irányítanak, és több mint 800 munkavállalót foglalkoztatnak. A cégcsoporthoz tartozik a Gundel Étterem, a New York Kávéház és a Spoon the boat is, valamint a Groupama Aréna és a Müpa catering szolgáltatásai is. Emellett 24 budapesti helyszínen 79 rendezvényterem értékesítésével is foglalkoznak. A cégcsoport alapító-tulajdonosai a jövőbeni terveik között a szállodai üzletág bővítését is szerepeltetik.

A Carlton Hotel üzemeltetésének átvételéről szóló hosszútávú bérleti szerződést a cégcsoport vezetői 2024. május közepén írták alá. A 95 szobás bed&breakfast szálloda Budapest szívében, a budai vár aljában helyezkedik el, így ideális választás lehet városnéző turisták és üzleti utazók számára egyaránt. A tervek szerint a Carlton Hotel 2023 augusztus végétől fogadja majd újra a vendégeket.