Az Apple új szabadalma forradalmasíthatja a hajlítható kijelzőket

Az Apple legújabb szabadalma egy öngyógyító, hajlítható kijelző technológiát ír le, amely potenciálisan az iPhone-ok és más eszközök kijelzőinek tartósságát növelheti meg.

Az újítás lényege, hogy a hajlítható kijelzők egy speciális öngyógyító réteggel rendelkeznének, amely képes lenne automatikusan kijavítani a horpadásokat és egyéb sérüléseket. A Gizmodo szerint a hajlítható kijelzős okostelefonok jelenlegi kijelzői vékonyabbak, mint a hagyományos mobiloké, ami könnyebb hajlítást tesz lehetővé, de ezáltal érzékenyebbé is válnak a sérülésekre.

Az Apple még nem rendelkezik hajlítható készülékkel a piacon, de a szabadalom, amelyre a Patently Apple hívta fel a figyelmet, nem csak iPhone-okra, hanem iPadekre, MacBookokra és más eszközökre is kiterjedhet. A szabadalom részletei között nem szerepel, hogy pontosan hogyan működne a gyógyulási folyamat, csupán egy öngyógyító tulajdonságokkal bíró polimer anyag használatáról van szó.

Bár a szabadalom önmagában még nem garantálja a technológia piaci bevezetését, és az Apple számos területen véd le szabadalmakat, egy ilyen fejlesztés jelentős előrelépést jelentene a hajlítható kijelzős eszközök piacán. Különösen akkor, ha az Apple valóban piacra dobna egy olyan hajlítható kijelzős iPhone-t, amely képes lenne ellenállni a komolyabb fizikai behatásoknak is. A hvg hozzáteszi, hogy egy szabadalom önmagában még nem jelent kész terméket, így lehet, hogy még évekig kell várni, mire valóság lesz a fejlesztésből.