Evezős edzésen bukkant fel egy alultáplált oroszlánfóka

Egy váratlan vendég zavarta meg a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i evezőcsapatának edzését, amikor egy alultáplált oroszlánfóka ugrott be a csónakjukba. Az állat segítséget kérhetett, mivel láthatóan nem volt jó állapotban.

A Marina del Rey-i esemény során a csónakban ülő diákok meglepetésére egy oroszlánfóka társaságukba szegődött. A CBS beszámolója szerint az állat körülbelül negyedórát töltött el a diákok mellett, nem jelentett számukra veszélyt, sőt, az egyik evezős combjai között pihent, a lábait átkarolva.

Az oroszlánfóka állapota aggodalomra adott okot, a BBC-nek nyilatkozó diák szerint az állat láthatóan alultáplált volt. A tengeri emlősgondozási központ munkatársai végül a helyszínre érkeztek, és az oroszlánfókát orvosi ellátásban részesítették. A szakemberek megerősítették, hogy az állat súlyosan alultáplált állapotban volt.

Az eset különlegességét növeli, hogy az oroszlánfókák ritkán kerülnek ilyen közvetlen közelbe az emberekhez. A kis állat viselkedése arra utalhatott, hogy segítséget keresett, és szerencsére a diákok és a mentőszemélyzet gyors beavatkozásának köszönhetően megkapta a szükséges gondoskodást.