Elmarad az idei szegedi Halfesztivál

Az idei Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nem kerül megrendezésre, a szervezők ezt a döntést alapos mérlegelés után hozták meg és közölték a hírt az esemény Facebook-oldalán. A fesztivál törlése váratlan fordulatnak számít, hiszen még bő két hónappal ezelőtt a főszervező, Frank Sándor ambiciózus terveket vázolt fel, amelyek között szerepelt egy egészben sült ökör elkészítése, valamint egy egész Európában elismert mesterszakács részvétele a rendezvény szakmai lebonyolításában.

A szervezőség nem részletezte a döntés hátterét, de Frank Sándor a Szeged365 nevű helyi lapnak nyilatkozva elmondta, hogy nem éri meg a fesztivált megszervezni, mivel nem volt nyereséges. Azonban nem tisztázta, hogy ez a helyzet csak a tavalyi eseményre vonatkozik-e, vagy már a kezdetektől fogva mínuszban működött a rendezvénysorozat. Az esemény elmaradása jelentős csalódást okozhat a gasztronómiai események kedvelőinek, különösen azoknak, akik már a főszervező korábbi nyilatkozatai alapján készültek a különleges programokra. A szegedi halfesztivál évtizedek óta vonzza a vendégeket az ország déli részébe, és idén már a 27. alkalommal került volna megrendezésre.

Tavaly nagy visszhangot váltott ki, amikor Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője a városból kritikus hangvételű bejegyzést posztolt, amelyben a fesztiválon kínált halászlét és a halak minőségét kifogásolta, valamint a magas árakat említette meg. Frank Sándor főszervező sértetten reagált, és először úgy nyilatkozott, hogy 2024-ben nem rendezi meg az eseményt, majd álláspontot váltott és meghívta Ujt a zsűribe. Most úgy tűnik, hogy a halgasztronómiában évtizedek óta jártas újságíró mégsem pontozhat a fesztiválon. Frank Sándor a szegedi Roosevelt téren található Halászcsárda, valamint a budapesti Belgrád rakparton található Szegedi Halászcsárda tulajdonosa.