Női energiákkal telik meg idén a Gourmet Fesztivál

A gasztronómia területén egyre meghatározóbb szerepet kapnak a nők, amit a Gourmet Fesztivál is kiemel idén május 24-26. között a Millenárison.

Az eseményen a női energiák kerülnek előtérbe, amit a főszervező, Nemes Richárd is megerősített. A fesztivál három nagykövetet is bemutat: Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében, akik a hazai gasztronómiai színtér fontos női alakjai.

Fekete Zsóka a mangalicatenyésztésben ért el jelentős sikereket, a családi vállalkozásban már közel 400 szőke mangalicát nevelnek. A vállalkozás 2012-ben indult, és egy évvel később már elismeréseket is kapott.

Ormós Gabriella a kommunikációs szakmát hagyta ott a pékségért, és a kovászolás iránti szenvedélye vezetett el odáig, hogy saját pékséget nyisson. A Jenői Pékség és a Kovászlabor közösség alapítója lett.

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológiai doktori tanulmányai mellett vált gasztro-bloggerré és cukrásszá. Jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, és már két könyve is megjelent a HVG Könyvek gondozásában.

A Gourmet Akadémia színpadán Maki Stevenson japán-magyar ételkombinációkat, Ormós Gabriella a kovászolás titkait, Arya Razavi a kaviárkóstolás fortélyait, Kálmán Éva pedig a kelt tészták készítését mutatja be.

Tóth Szilárd, a SALT Budapest séfje, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít extrém rántott húst, míg Kim Taeyen és Mautner Zsófia a bibimbap készítésébe enged betekintést. Kiss Zaida és Katkó Kriszta koprodukciós finomfőzelékkel, Kati mama és György Réka pedig az erdélyi padlizsánkrém, a vineta elkészítésével ismerkedtetik meg a közönséget.

A fesztivál zárónapján Stahl Judit Flódni című „improvizációs gasztroszínházát” tekinthetik meg a látogatók. A menü különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is megtalálható, amelyeket legfeljebb 2500 forintos áron kínálnak.