A magyar férfi kézilabda-válogatott vb-meccsei Varasdon

A magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő évi világbajnokság csoportkörét Varasdon (Varazdin) játssza, és amennyiben továbbjut, a középdöntőt is itt vívják majd.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a sorsolásra bár csak szerdán kerül sor Zágrábban, már most ismert, hogy a magyar csapat a varasdi D csoportban fog szerepelni. A magyar válogatott három mérkőzését január 15-én, 17-én és 19-én rendezik meg. A világbajnokság házigazdái Horvátország, Dánia és Norvégia lesznek, és a megmérettetés január 14. és február 2. között zajlik. A magyarok esetleges negyeddöntőjét Zágrában játsszák.

A szerdai sorsoláson a csapatokat nyolc négyes csoportba sorolják be, és minden csoportból az első három helyezett jut tovább a négy középdöntő csoportba. Onnan pedig az első kettő kerül a negyeddöntőbe. A magyar együttes már biztosan nem kerülhet egy csoportba Ausztriával és Horvátországgal.

A világbajnokság sorsolás előtti kiemeléseiben a magyar csapat az első kalapban kapott helyet, amely a következő csapatokat tartalmazza: Dánia (B csoport – Herning), Franciaország, Svédország (F csoport – Oslo), Németország (A csoport – Herning), Magyarország (D csoport – Varasd), Szlovénia (G csoport – Zágráb), Norvégia (E csoport – Oslo), Egyiptom. A további kalapok a következőképpen alakulnak: a második kalapban Portugália, Horvátország (H csoport – Zágráb), Ausztria (C csoport – Porec), Izland, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Csehország; a harmadikban Lengyelország, Észak-Macedónia, Katar, Brazília, Argentína, Kuba, Japán, Algéria; a negyedikben pedig Bahrein, Tunézia, Chile, Kuvait, Zöld-foki köztársaság, Guinea, Amerikai Egyesült Államok (szabadkártya), Svájc (szabadkártya) szerepel.