Isten a teremtő frekvencia, ránk pedig így hat a hangterápia

A test- és lélekgyógyászat egyaránt fontos a hangterápiában, aminek nemcsak természeti, de tudományos alapjai is vannak. Mivel minden sejtünk rezeg, elektromágnesesség nélkül nem is léteznénk, persze hogy hatnak ránk a hangok, befolyásolhatják a tanulást, a kötődést, az érzelmeket. De gyógyerővel is bír a megfelelő zene.

Ma már több alternatív gyógyászati módszer is rendelkezésünkre áll, ha pszichés vagy fizikai betegségektől, fájdalmaktól szenvedünk. A nem hivatalos orvoslás keresi a megoldásokat a rákra, a szív- és érrendszeri betegségekre is. A teák, növényekből készült krémek, tinktúrák, valamint a homeopátia is ezt az orvoslást jelentik, bár az eredményességét sokan vitatják.

Ősi gyógytudományok

A tibeti hangterápia régen tudatállapotok változtatására, vallási szertartásoknál használták, ma meditációra, betegségmegelőzésre alkalmazzák, és a Szigeten is megismerkedhetünk vele. A kiropraktika, az apiterápia és az akupunktúra is az ősi gyógytudományok közé tartoznak, melyek különböző technikákat és anyagokat használnak a gyógyítás céljából. A japán reiki során az orvosok energiákat fókuszálnak a gyógyításra és a stressz kezelésére.

A Sound–Garden karitatív célokat is maga elé tűző alternatív gyógyászati módszer, amely a hang–frekvenciaterápiát, avagy sonopunktúrát alkalmazza. Érczy Zsolt, a projekt megálmodója szerint a hangterápia hasznos lehet fájdalmak esetén, az ellazulásban, jobb alvásban, energikusabb életérzésben vagy az immunrendszer erősítésében.

Minden rezeg, ami él

Érczy Zsolt szerint a hangokkal való gyógyítás tudományos alapokkal rendelkezik, és már az ókorban is kísérleteztek vele. A gamma frekvenciával történő kísérletek kimutatták, hogy a 40 Hz-es fény– vagy hanghatás megakadályozza az idegsejtek pusztulását, megerősíti a szinapszisokat. A hangokkal stimulálható a test energiahálózata, és a különböző frekvenciák összehangolhatják a sejteket.

Aktiválódik a csodamolekula

A frekvencia–kezelés sok idegrendszeri betegséget és az ízületi fájdalmakat is enyhítheti. Érczy Zsolt szerint a megfelelő rezgések csökkentik a kortizol hormon szintjét és emelik a nitrogénmonoxid szintet, amely az érfal sejtjei termelik, és szerepet játszik az erek kitágulásában és összehúzódásában. A sonopunktúra spirituális magyarázata szerint a rezgések hatnak a csakrákra is, így a fizikai bajok mellett a lelkiek is fókuszba kerülnek.

Szakemberek kísérik

A Sound-Garden csapatában pszichológus, coach és onkológus is dolgozik, akik segítenek a kezelések feldolgozásában és az integratív szemléletű rákkezelésben. Dr. Borbényi Erika, az onkológus, a mentális betegségekkel kapcsolatos kutatások alapján csatlakozott a csapathoz, és bízik a frekvencia–kezelések onkológiai területen való alkalmazásában.

A hangterápián vezetett terápiát és meditációt is kérhetünk, amelyek segíthetnek a traumák és képek feldolgozásában, és a szakemberek segítségével fókuszálhatjuk széttartó gondolatainkat. A zenéket Érczyék állítják elő, és a kezelések során a kedvenc országunkhoz vagy városunkhoz illeszkedő zenét választhatunk.