A Volkswagen bemutatja a legerősebb elsőkerék-hajtású Golfot: a Golf GTI Clubsportot

A Volkswagen Golf GTI Clubsport megjelenése új mérföldkövet jelent a márka történetében, hiszen ez a modell a valaha gyártott legerősebb elsőkerék-hajtású Golfként kerül bemutatásra.

A Volkswagen a 8-as Golf sorozatának frissítése kapcsán rántotta le a leplet a legújabb GTI változatról, amelynek 2 literes, 4 hengeres turbómotorja a frissítés során 245-ről 265 lóerőre növekedett. Azok számára, akik még ennél is izgalmasabb Golfot szeretnének, a gyártó elkészítette az új Golf GTI Clubsportot, amelyet egyelőre csak álcázófóliás prototípus formájában mutattak be.

A hivatalos leleplezésre május 31-én kerül sor, és bár a részletes specifikációk még nem ismertek, a Volkswagen ígérete szerint ez lesz a legerősebb elsőkerék-hajtású Golf, amit valaha gyártottak. A facelift előtti GTI Clubsport 300 lóerővel büszkélkedhetett, míg a tesztjeink során is megvizsgált összkerék-hajtású Golf R 320-333 lóerős teljesítményt nyújtott.

A hetedik széria legnagyobb teljesítményű elsőkerék-hajtású változata a 310 lóerős és 380 Nm nyomatékú Clubsport S volt, amely 5,8 másodperces 0-100 km/h gyorsulást és 265 km/h végsebességet ért el. Az új GTI Clubsport egyedi sportfutóművet, speciális Nordschleife üzemmódot és 19 colos kerekeket kapott, azonban az árát még nem hozták nyilvánosságra.

A Volkswagen nem állt meg a Clubsportnál, bemutatták a 348 lóerős és csupán 1170 kilogrammos Golf GTI Clubsport 24h versenyautót is.