A Magyar Munkáspárt támogatja a Békemenetet

A Magyar Munkáspárt hivatalos közleményben jelezte, hogy támogatja a június 1-jén megrendezésre kerülő Békemenetet, és egyetért annak céljaival.

A párt, melyet Thürmer Gyula vezet, az ATV észrevételei szerint üdvözli a rendezvényt, és a béke ügyét nem csupán kormányzati, hanem a magyar emberek érdekének tekinti. A Magyar Munkáspárt weboldala alapján ők az egyetlen baloldali párt az országban. A közleményükben kiemelték: "A béke nem kormányérdek, a béke a magyar emberek érdeke. Mi békét akarunk, és ezért támogatunk mindenkit, aki békét akar."

Annak ellenére, hogy a párt nyilvánosan kifejezte támogatását, nem vesznek részt magán a rendezvényen. Indoklásuk szerint nem szeretnék, ha jelenlétüket félreértelmeznék vagy felesleges vitákat váltanának ki. "Nem akarjuk, hogy a Munkáspárt jelenlétét bárki is félremagyarázza, netán szükségtelen vitákat gerjesszen. Mi az elmúlt két évben számtalanszor voltunk az utcán, és a választások után is folytatjuk. A béke közös nemzeti ügy, tegye mindenki a dolgát ott, ahol a legtöbbet tud tenni érte!" – áll a közleményben.