Luke Littler megnyerte a darts Premier League-et

A 17 éves Luke Littler nyerte meg a darts Premier League-et, miután a sorozat zárónapján először Michael Smith-t győzte le 10-5-re, majd a döntőben 11-7-re diadalmaskodott Luke Humphries felett. Littler ezzel a győzelemmel visszavágott Humphriesnek az év eleji világbajnoki döntő elvesztése után, ahol 7-4-re maradt alul. A döntőben az állás 5-5-nél még döntetlen volt, de Littler a következő nyolc legből hatot megnyerve fordított, és egy kilencnyilast is dobott, ami a Premier League történetében csak egyszer fordult elő korábban döntőben.

A fiatal játékos emellett egy kilencnyilast is dobott a döntőben, ami a dartsban a lehető leggyorsabb módszer 501 pont elérésére kilenc dobással. Ezt a teljesítményt még ellenfele is megtapsolta. Littler a döntőben 105.60-as átlaggal játszott, míg Humphries 102.47-es átlagot ért el.

A Premier League győztese a versenysorozat alatt összesen 315 ezer fontot, ami körülbelül 143 millió forintnak felel meg, zsebelt be. "Fanyalgók, szevasztok! Ezt már megnyertem, úgyhogy nem kételkedhettek bennem többé" – nyilatkozta Littler a Sky Sportsnak.

A sportvilágban nem csak a dartsban történtek megható pillanatok. Megan McWhinney, egy 28 éves anyuka, aki még hat hónapos terhesen jelentkezett egy futóversenyre, hogy a szülés után visszanyerje formáját, kislányával a karjaiban ért célba az angliai Blackpoolban. A 11 hetes Fern a célvonal előtt csatlakozott anyukájához egy barát segítségével. McWhinney a TikTokon osztotta meg ezt a büszke pillanatot, és hálás volt barátainak, hogy megszervezték és leforgatták az egészet. A verseny előtt mindössze két nappal döntötte el, hogy elég fittnek érzi magát a részvételhez, és végül büszkén teljesítette a 10 kilométeres távot, gyermekével együtt.

Littler egyébként szeptemberben Budapestre érkezik, mivel idén is megrendezésre kerül az European Tour-sorozat keretein belül a Hungarian Darts Trophy.

DARTS, PREMIER LEAGUE 17. állomás, London

Elődöntő

  • Luke Littler (angol, 100.77)–Michael Smith (angol, 95.63) 10–5
  • Luke Humphries (angol, 101.71)–Michael van Gerwen (holland, 97.18) 10–5

Döntő

  • Luke Littler (angol, 105.60)–Luke Humphries (angol, 102.47) 11–7

(Borítókép: Getty Images)