Wintermantel Zsolt bírálja Karácsony Gergely rakpartlezárásra vonatkozó tervét

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője élesen kritizálta Karácsony Gergely főpolgármester tervét, amely a pesti alsó rakpart egy szakaszának végleges lezárását célozza az autóforgalom elől.

Wintermantel Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján átgondolatlannak, szakmaiatlannak és sunyinak nevezte a főpolgármester tervét. Kifejtette, hogy a rakpart lezárása példázza Karácsony Gergely által képviselt hozzá nem értő és átgondolatlan politikát, amely szerinte a várost rossz irányba tereli.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a közlekedési hálózat egy összetett rendszer, amelybe nem lehet csak úgy beavatkozni. Ezt példázza a körúti kerékpársávok, valamint az Üllői úti és a Váci úti „zöld karók” esete is, amelyek nem hoztak javulást, sőt balesetveszélyesek lettek.

Wintermantel Zsolt hangsúlyozta, hogy nem támogatja az ilyen ad hoc beavatkozásokat, és a rakpart lezárását is átgondolatlannak tartja. Azt is hozzátette, hogy a lezárás tervét sunyin, egy mellékletben fogadtatta el a Fővárosi Közgyűléssel, amely a közlekedésbiztonsági stratégiáról szóló előterjesztés részeként került bemutatásra.

A politikus kifogásolta, hogy a tervvel kapcsolatban nem történt szakmai konzultáció vagy előkészítés a szakmai szervezetekkel. A június 9-i önkormányzati választásokra utalva Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott, hogy még tizenhét nap áll rendelkezésre, hogy "egy jó döntéssel véget vethessünk ennek a borzalomnak".