Vitézy Dávid: Az éjszakai élettel célzottan is foglalkozni kell

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint Budapest VII. kerületében, a bulinegyedben kulturált megoldásokat kell találni, hogy a szórakozni vágyók és a helyi lakosok számára is otthonos legyen a környék.

Vitézy Dávid szerdán végiglátogatta Budapest összes kerületét, és a nap végén Erzsébetvárosban, a bulinegyed szívében tárgyalt a helyzet javításának lehetőségeiről. Büszkeségét fejezte ki amiatt, hogy a BKK vezérigazgatójaként sikerült gyalogos területté alakítani a Madách teret, és sajnálattal szólt arról, hogy az elmúlt évtizedben nem történt jelentős fejlesztés a kerületben.

A főpolgármester-jelölt szerint a Sétáló Budapest projekt keretében több sétáló utca létrehozására lenne szükség a VII. kerületben, ahol a nagy turista- és gyalogosforgalom mellett a taxik foglalják el az utakat, amelyek helyén kiülős teraszok is létrejöhetnének.

Lajos Béla, a kerületi bejárás során, Erzsébetvárost egy elfelejtett szigetnek nevezte Budapest közepén, és hangsúlyozta, hogy a sétáló utcák kialakítása prioritást kellene élvezzen. Úgy véli, a jelenlegi vezetés nem foglalkozik elegendően a helyi lakosokkal.

Barna Judit hozzátette, hogy jelenleg nincs stratégia a bulinegyed ügyében, és ezt a problémát fővárosi szinten kellene kezelni.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy fontos az egyeztetés a hetedik kerületi lakók, a turisták és a szórakozni vágyók között, és az éjszakai élettel célzottan is foglalkozni kell, hogy minden érintett számára elfogadható megoldások szülessenek.