Bő keretet hirdetett az olimpiára a magyar férfi pólósok kapitánya

Varga Zsolt szövetségi kapitány kihirdette a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott bő, 21 fős keretét.

A magyar szövetség csütörtökön jelentette be a három kapus és 18 mezőnyjátékos alkotta csapatot. "A téli világversenyekre való felkészülésnek volt egy része, ami a munkáról szólt, és volt egy része, ami a játékról. Arra úgy tekintek, mint egy első felvonásra, most következik a második, a legfontosabb, a közvetlen olimpiai felkészülés" – mondta Varga Zsolt a kerethirdetés kapcsán. Hozzátette, hogy bár a dohai világbajnokság előtt a két hét nem volt elegendő a csapat összegyúrására, most több idő áll rendelkezésre a felkészülésre.

A kapitány új módszereket is be kíván vezetni, amelyek segítségével jobban kontrollálható lesz a fáradtság és befolyásolható a regeneráció, ami az olimpián döntő fontosságú lesz.

A válogatott egy része június 3-tól kezdi meg a munkát a Margitszigeten, míg a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében érdekeltek, köztük tíz ferencvárosi pólós és két balkezes játékos, Zalánki Gergő és Vámos Márton, két héttel később csatlakoznak hozzájuk.

Az előkészületek során a csapat Mátraházán edzőtáborozik, majd Zágrábban a világbajnok horvátokkal gyakorol, ahol június 30-án hivatalos meccs is lesz. Júliusban a hazai szurkolók is láthatják a csapatot Franciaország, Olaszország és Japán ellen a Margitszigeten. A felkészülés utolsó szakaszában Szicíliában a vb-ezüstérmes házigazdákkal kétkapuznak, majd Barcelonában az Európa-bajnok spanyolokkal zárják a közös gyakorlást.

Az olimpiára július 26-án indul a válogatott, ahol az első csoportmérkőzést a házigazda franciák ellen vívják, ezt követik a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek.

A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete:

  • Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)
  • Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas-Plaket), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)