Építési törmelékkel töltötte fel a bekötőutat: vádat emeltek a hódmezővásárhelyi férfi ellen

Hódmezővásárhelyen vádat emeltek egy férfi ellen, aki a tanyájához vezető bekötőutat építési törmelékkel töltötte fel, és gumiabroncsokból kerítést épített. Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője tájékoztatása szerint a férfi ellen felfüggesztett szabadságvesztést kértek a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített esetében.

A vádlott a tanyájához vezető út mintegy 150 méteres szakaszát töltötte fel betonnal, csereppel, tégla- és paladarabokkal, amelyeket 3-5 méter szélességben és váltakozó vastagságban helyezett el, majd a földre lerakott törmeléket le is döngölte.

A férfi nem csak az út felújítására használt törmeléket, hanem a tanya köré kerítést is épített használt autógumikból, amelyet közel 150 méter hosszan, 1,5-1,7 méter magasságban húzott fel. Az udvaron jelentős mennyiségű abroncsot is tárolt.

A vádirat szerint az elhelyezett építési törmelék és a gumiabroncsok összesen mintegy 335 köbméter hulladékot tettek ki, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott nem rendelkezett a hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel, és a hulladék "az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas" volt.