Charlie Colin, a Train együttes alapító gitárosa tragikus balesetben hunyt el

Az ötvennyolc éves Charlie Colin, a Train együttes alapító gitárosa egy barátja házában történt baleset következtében vesztette életét.

Charlie Colin, a Train együttes alapító tagja és gitárosa, 58 éves korában hunyt el egy tragikus baleset következtében. A zenész halálhírét testvére erősítette meg az AP hírügynökségnek, míg édesanyja a TMZ-nek számolt be a fia halálának körülményeiről.

Colin Brüsszelben tartózkodott, ahol egy barátja házát őrizte annak távollétében. A baleset a fürdőszobában történt, ahol a zenész valószínűleg megcsúszott és elesett a zuhanyzóban, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Holttestére csak később, körülbelül öt nappal később bukkantak rá, amikor a barátja visszatért otthonába.

A Train együttest 1993-ban alapították San Franciscóban, Colin mellett Pat Monahan, Rob Hotchkiss, Jimmy Stafford és Scott Underwood voltak a tagok. Colin a zenekar első három lemezén játszott basszusgitáron, és többek között a "Drops of Jupiter" című slágerükben is őt hallhatjuk, amellyel két Grammy-díjat is elnyertek. A zenészt 2003-ban kábítószerproblémái miatt kirúgták a zenekarból. Édesanyja szerint Colin az utóbbi időben Brüsszelben zenetanárként dolgozott egy konzervatóriumban, és nemrégiben egy filmzenés projekten működött közre egy stúdióban.

A Train együttes Instagramon emlékezett meg Colinról, posztjukban kiemelték, hogy „különleges játéka és csodálatos gitárjátéka nagy szerepet játszott abban, hogy San Franciscóban észrevettek minket”. A zenekar hivatalos közösségi oldalán búcsúzott el szerdán a basszusgitárostól, ahol Pat Monahan, az együttes énekese így emlékezett meg róla: „Amikor találkoztam Charlie Colinnal, beleszerettem. Ő volt a legédesebb srác, és milyen jóképű fickó! Csináljunk egy zenekart, ez az egyetlen ésszerű dolog, amit tehetünk. Egyedi basszusgitárjátékával és gyönyörű gitárjával segített abban, hogy az emberek felfigyeljenek ránk San Franciscoban és azon túl is. Mindig is lesz számára hely a szívemben. Mindig próbáltam közelebb húzni, de neki megvolt a saját elképzelése. Egy legenda vagy, Charlie. Menj, és bűvöld le a nadrágot azokról az angyalokról”.