Fábián Juli Emlékalapítvány árverése

A Fábián Juli Emlékalapítvány jótékonysági aukciót szervez, melynek bevételével a nehéz helyzetben lévő zeneipari dolgozókat kívánják támogatni.

Az aukcióra kerülő tárgyak között megtalálható Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy világsztárok által aláírt gitár is. Az eseményre június 14-én kerül sor a Magyar Zene Házában, ahol az érdeklődők online és személyesen is részt vehetnek az aukción.

Az alapítvány által kiírt pályázat segítségével a beteg vagy munkaképtelen zenészek és a zeneiparban dolgozó háttérmunkások anyagi támogatást kaphatnak. Az aukció különös figyelmet fordít Tompos Kátya színésznőre, aki évek óta küzd a rákkal, és korábban már sokan felajánlották relikviáikat a támogatására.

Az aukción Fábián Juli, a 2017-ben elhunyt énekesnő néhány személyes tárgya is kalapács alá kerül, továbbá Grecsó Krisztián Apám üzent című, még meg nem jelent regényének eredeti kézirata, és egy olyan gitár, amelyet több világsztár, köztük Jared Leto, Rag’n’Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 tagjai dedikáltak.

A Paloznaki Jazzpiknik a rendezvény szervező- és kommunikációs partnere, amelynek Fábián Juli mindig is fontos szereplője volt. Az énekesnő emlékét minden évben megőrzik, idén az aukcióval tisztelegnek előtte. A Fábián Juli Emlékalapítvány célja a könnyűzene és a dzsessz területén tevékenykedő, nehéz helyzetbe került zenészek és szakemberek támogatása, valamint az énekesnő emlékének ápolása. A misszió kiterjed a rászoruló zenészek, oktatók, zeneszerzők, és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek támogatására is.