Veszedelmes vírus támadta meg Szatmári Orsi szervezetét

Szatmári Orsi élete legsötétebb időszakát élte meg, amikor egy törökországi nyaralás után súlyos betegséggel diagnosztizálták. A betegség olyan súlyos volt, hogy állapota miatt akár a hallását is elveszíthette volna, és le is bénulhatott volna, de szerencsére a szervezete legyőzte a kórt.

2022-ben történt az eset, amikor Szatmári Orsi hasmenéssel és hányással tért haza a törökországi nyaralásból. "A következő napokban már nem bírtam tanítani, erőteljes szédülés és rosszullét lett rajtam úrrá, ezután az ügyeletre kerültem, ahol azonnal infúzióra kötöttek" - mesélte az énekesnő a Story magazinnak. A Herpes zoster nevű vírus támadta meg, ami általában az 60 év feletti férfiakat érinti.

"Több kórházat és ájulást követően bekerültem a Honvéd Kórházba egy vírusellenes kezelésre, majd a SOTE-ra, ahol dr. Szirmai Ágnes neurológus, fül-orr-gégész gyógyított meg. Akkor már megtámadta a fülemet a vírus, és ez iszonyatos fájdalommal járt. Lebénulhatott volna az arcom, és a fél fülemre megsüketülhettem volna, ha késve kapom meg a kezelést" - folytatta Orsi. A rehabilitáció fél évig tartott, ezalatt az idő alatt az énekesnő anyukája hozzá költözött, az apja hétvégeken látogatta, de barátai és tanítványai is gyakran meglátogatták. "Szavak nincsenek arra, mit érzek amiatt, hogy mindannyian megvárták, hogy felépüljek. Jó érzés tudni, mennyire szeretve vagyok" - mondta hálásan.

A betegség után Orsi változtatott az életén. "Én lettem a saját életem főszereplője, már tudok nemet mondani, szakítok időt arra, hogy jógázzak, amit imádok, és sok időt töltök a kertemben. A reggel és a délelőtt az enyém és a kutyusomé, Zsömié, és minden harmadik hónap utolsó hetében szabadságon vagyok" - mesélte az énekesnő. Hozzátette, hogy bár egy társ még hiányzik az életéből, bizakodó, hogy "jön majd az az egy, akit nekem szánt a sors a nyolcmilliárd közül".