A szalagkorlát állította meg a száguldozó sofőrt

Budapesten, az M3-as autópálya bevezető szakaszán egy sofőr jóval a megengedett sebesség fölött száguldozott, majd elvesztette uralmát a jármű felett és a külső szalagkorlátnak csapódott. Az esetet egy másik jármű fedélzeti kamerája örökítette meg.

Az incidens a főváros felé vezető M3-as autópálya egyik felüljárójánál történt. A BpiAutósok által közzétett felvételen látható, hogy az autó 110 km/h sebességgel halad az 80 km/h sebességkorlátozás mellett, amikor hirtelen elveszíti az uralmat a járműve felett. A sofőr senki közelségében nem volt, amikor három sávon átsodródva nekiütközött a szalagkorlátnak.

A balesetet követően a sofőr kiszállt az autójából és megkezdte a jármű körüli vizsgálódást, hogy megállapítsa, mi okozhatta a balesetet. A felvételt készítő autós hozzáfűzte, hogy a sofőr körülbelül 110 km/h sebességgel hajtott el mellettük, majd elvesztette az uralmát a jármű felett, ami defekt miatt is történhetett, de személyi sérülés nem történt.

A videóban látható egy világosabb rész az aszfalton, amely egy illesztés vagy toldott aszfalt szintkülönbsége lehet, és ez dobhatta meg az autót. Egy kommentelő szerint „Ott van egy dobó. Az nem tetszett a kis autónak”.

Egy másik hozzászóló szerint a híd tetejénél lévő útjavítás után veszítette el a sofőr az uralmat az autó felett, ami műszaki hiba következménye is lehet. Spekuláltak arra is, hogy a jármű terhelt lehetett egy alacsony nyomású gumival, amely az útjavításon huppant egyet és emiatt durrant el.

A balesetről készült videó a BpiAutósok oldalán tekinthető meg.