Soros György óvatosabb befektetési stratégiát követ

A világ tőzsdéi új csúcsokat döntenek, miközben a befektetők nehezen találnak értéket a magas árazások mellett. Ebben a helyzetben különösen érdekes lehet a befektetési legendák, mint Soros György iránymutatása.

A Soros Management Fund, Soros György által alapított befektetési vállalat, a 2023-as első negyedévben óvatosabb hozzáállást tanúsított, és kevesebb eszközt tartott, mint a korábbi negyedévekben. Az alap által kezelt vagyon mintegy 6 milliárd dollár volt, és az eszközök száma 193-ra csökkent a 2023 Q4-es 209-ről. Ezenkívül a Soros Management Fund nettó eladóként viselkedett, jelentős részesedéseket adott el többek között a Splunk, a Blackline és az Okta vállalatokban, összesen több száz millió dollár értékben.

A befektetési alap azonban nem maradt teljesen aktív nélkül, és két vállalat részvényeibe fektetett be jelentős összegeket. A Rivian, egy elektromos járműgyártó cég, amelyet Jeff Bezos alapított és amely veszteséges működés jellemzi, 154 millió dollár értékben került a Soros alap portfóliójába. A Rivian részvényei jelentős árcsökkenést szenvedtek el, de az elemzők szerint a vállalatnak van felértékelődési potenciálja, és az amerikai kormányzat vámintézkedései kedvezően hathatnak a cég kilátásaira.

A másik befektetés a Dropbox volt, egy online fájltárolási szolgáltatás, amelynek részvényeit a Soros Management Fund 86,3 millió dollár értékben vásárolta meg. A Dropbox részvényei a gyorsjelentés után jelentős árfolyamzuhanást szenvedtek el, de az elemzők szerint a részvény alulárazott lehet, és a vállalat pénzügyi kilátásai szerény emelkedést mutatnak a következő években.

A Soros Management Fund befektetési döntései és a piaci elemzők véleményei alapján a Rivian és a Dropbox részvényei érdekes befektetési lehetőségeket jelenthetnek, bár a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak.