S. Előd beismerő vallomást tett: megölte és feldarabolta édesapját

A rendőrség megerősítette, hogy S. Előd, aki már több mint egy hónapja van letartóztatásban, beismerő vallomást tett: megölte édesapját, feldarabolta, majd elásta a holttestet.

Január végén tűnt el Scherer Károly, akinek eltűnését rokonai jelentették be. Scherer Zsuzsa, a Blikk egykori újságírója és Károly felesége, 2021-ben halt meg súlyos betegségben. Halála előtt tízmilliós nagyságrendű arany ékszereit, amelyeket családi örökségként kapott, férjére bízta, hogy azokat lány unokájuknak szánva, rejtse el S. Előd elől, aki elherdálhatja azokat.

S. Előd a szülei halála előtt is fenyegette őket, és állandó pénzzavarban volt. A család félve tőle, ki is tiltotta őt a családi házból. Ildikó, a Blikk egykori munkatársának unokatestvére szerint gyanús volt, hogy Előd Karcsi eltűnése után másnap beköltözött szülei házába új családjával, mintha tudta volna, hogy édesapja már nem tér haza.

A szomszédok szerint Előd a beköltözés után szétverte a ház falait és felásta a kertet, valószínűleg az ékszereket kereste. A rendőrség is átvizsgálta a kertet talajradarral, mivel úgy vélik, hogy a gyilkos itt rejthette el áldozata testrészeit. A közelben végzett csatornázási munkálatok során talált emberi maradványok azonban nem kapcsolódnak a gyilkossághoz.

Varga Attila, egykori életvédelmi nyomozó szerint, ha valaki megöli egy hozzátartozóját, a testet vagy a házban, ház alatt, kertben, esetleg frissen betonozott-alapozott épületek alatt kell keresni a portán belül. A gyilkos nem rejti el a bizonyítékokat a közelben, hanem távolabb viszi el, például egy folyó mélyén vagy egy erdő közepén szabadul meg tőlük.

S. Előd nyereségvágyból ölhetett, és nem kizárt, hogy előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel tette ezt. A rendőrség a beismerő vallomása ellenére még mindig eltűntként körözi Scherer Károlyt, annak ellenére, hogy nyilvánvalóvá vált, csak a holttest azonosítása lehetséges, ha Előd elárulja, hol találhatók apja földi maradványai.