Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 23., csütörtök

A mai nap kiemelt hírei között szerepel, hogy a gyermekvédelmi intézményvezetők 500 kérdéses kérdőívet töltöttek ki, amelyben személyes kérdésekre is válaszolniuk kellett. Emellett tízmillió forintos bírságot szabott ki az NVI azokra a jelöltekre, akik nem adták vissza a választási ajánlóíveket. A magyar nagykövetség 625 millió forintos dugódíj-tartozással áll London felé. Kövér László szerint minden magyar embernek kötelessége a Fideszre szavazni. Az új paksi atomerőművet építő céget jelentős mennyiségű állampapírral tömték ki. Hollandia bejelentette, hogy leállítja a külföldről történő örökbefogadást. Mexikóban egy elnökjelölt kampányeseményén összeomlott a színpad, négy ember életét vesztette. A sportvilágban Lookman kivégezte a Leverkusent, így véget ért a csapat veretlen szezonja.

Budapesten a közlekedésben több változásra is számítani kell. Az I., Országház utcát a Szentháromság utcánál toronydaru bontása miatt lezárják. A Rákóczi úton a Síp utcánál és a Szentkirályi utcánál, valamint az Astoria csomópontban és a Váci út újpesti szakaszán a Károlyi István utcánál karbantartás miatt sötétek a jelzőlámpák, a forgalmat rendőrök irányítják. A XVIII., Királyhágó utcában a körforgalomnál átépítés miatt a fél útpályát lezárják, itt is jelzőőrök segítik a közlekedést.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint több autóbusz útvonala is módosul. A 16-os, a 16A, a 116-os és a 916-os autóbuszok terelve közlekednek, nem érintik a Kapisztrán tér és a Szentháromság tér megállót. A 118-as autóbusz szintén terelve közlekedik, nem érinti a Kunigunda útja, az Áldomás utca és a Dinamó utca megállót. Az M3-as metró a Határ út állomásnál az Újpest-központ felé akadálymentesen nem érhető el. A 16A autóbusz ritkábban közlekedik a teljes vonalon.

A mai időjárásban napos időre számíthatunk, de záporra és zivatarra is szórványosan lehet számítani. A hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Ma Dezső névnapját ünnepeljük.

A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 386,15 forint, az amerikai dollár 355,93 forint, a svájci frank 389,93 forint, míg a brit font 453,06 forint.

A nap végén egy érdekes történettel zárhatjuk: „Amikor megérkeztem az országba, majdnem meglincseltek a nagypiacon” – idézi Jászberényi Sándor riportját Csádból.